“Tämä oli noloa” – Kähkösellä painajaismainen ilta Minnesotan maalilla

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Kevin Hoffman
Arttu Ruotsalainen pelasi ensi kertaa NHL:ssä.

Jääkiekon NHL:ssä Buffalo Sabres hävisi Washington Capitalsille 3–4-lukemin. Pelin aikana Sabresin riveissä nähtiin suomalaismenestystä, kun Henri Jokiharju teki joukkueensa ensimmäisen maalin avauserän lopulla.

DEMOKRAATTI/STT

Ensimmäisen erän puolivälissä Washingtonin toisen maalin laukoi Aleksandr Ovetshkin. Maali oli NHL-konkarille 727:s liigassa. Ovetshkin on liigan sivuston mukaan enää neljän maalin päässä Marcel Dionnesta, joka on tehnyt viidenneksi eniten maaleja NHL:n historiassa.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Washingtonin 2–1-johdossa. Molemmat joukkueet tekivät vielä yhdet maalit toisessa ja kolmannessa erässä. Rasmus Ristolainen oli syöttämässä Buffalon toista ja kolmatta maalia.

Buffalon riveissä debytoi Arttu Ruotsalainen. Ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Ruotsalainen luisteli kaukalossa lähes 16 minuuttia.

Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin kohtaamisessa Wildin maalia vahtinut Kaapo Kähkönen päästi yhdeksän maalia. St. Louis voitti pelin 9–1.

Kähkönen pelasi koko ottelun ja torjui 29 kertaa. Bluesin häkkiä vahtinut Jordan Binnington torjui 24 laukausta.

– Ei hauska kokemus. Tämä oli noloa. Tuntuu siltä, että jätin joukkueen pulaan. Kova ilta, Kähkönen nieleskeli NHL:n verkkosivuilla.

Minnesotan ainoa maali syntyi ensimmäisessä erässä. Joukkue pääsi kaventamaan 1–2-lukemiin. Avauserä kuitenkin päättyi Bluesin 4–1-johtoon.

Kotonaan pelannut St. Louis osui toisessa erässä kolmesti ja päätöserässä vielä kahdesti.

Newyorkilaisjoukkueiden kohtaamisessa New York Rangers kukisti Islandersin 4–1. Rangersin Kaapo Kakko sai 0+1-tehot.

Ottelun avauserässä ei tehty maaleja. Rangers avasi maalihanat toisessa erässä, kun jaksoa oli pelattu päälle kuusi minuuttia. Toinen osuma syntyi muutaman minuutin päästä, minkä jälkeen joukkue pysyi johdossa pelin loppuun saakka.

Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki jo kauden 23. täysosumansa, kun hän niittasi 2–0-loppulukemat Anaheimin verkkoon. Rantanen jakaa sarjan maalipörssin kakkossijan Edmontonin Connor McDavidin kanssa. Toronton Auston Matthews on tehnyt 28 maalia.