Politiikka

”Tämä on epätodellista jatkoa hallituksen tieteenvastaiselle linjalle”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo, että hallitus kuuntelee mieluummin ”perussuomalaisten huuhaata” tuulivoiman vaikutuksista kuin asiantuntijoita. Hän arvostelee hallituksen aikeita selvittää lisää tuulivoiman terveysvaikutuksia.

— Kaikki ympäristövaikutukset arvioidaan jo nyt energiahankkeissa. Fossiilisten polttoaineiden tukia hallitus aikoo jatkaa, vaikka niiden haitalliset terveysvaikutukset on tieteessä yksiselitteisesti jo todennettu. Tämä on epätodellista jatkoa hallituksen tieteenvastaiselle linjalle. Mitään pysyvää kannustinta energiamurrokselle ei hallitus tarjoa.

Hallitus julkaisi tänään energia- ja ilmastostrategiansa. Niinistö kirjoittaa Facebookissa, että vihreiden mielestä hallitus tarpeettomasti hidastelee ilmastonsuojelua.

— Se ei kuuntele asiantuntijoita ja jopa lisää turpeen kaltaisten merkittäviä ilmastopäästöjä aiheuttavien energiamuotojen käyttöä. Osa hallituksen tavoitteista on hyviä, mutta hallituksen keinoilla Suomi jää jälkeen kansainvälisestä kehityksestä ja energiamurroksesta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat