Politiikka

”Tämä on ihan hölmöä” – sininen tulevaisuus heittäisi ruotsin kokonaan romukoppaan

Lehtikuva / Mikko Stig
Sampo Terho (sin.) ei pidä ruotsin kielestä.
Lehtikuva / Mikko Stig
Sampo Terho (sin.) ei pidä ruotsin kielestä.
Lehtikuva / Mikko Stig
Sampo Terho (sin.) ei pidä ruotsin kielestä.

Sininen tulevaisuus ehdottaa ruotsin kielen opiskelua vapaaehtoiseksi lukiossakin. Sinisten puheenjohtajan Sampo Terhon mukaan suurten maailmankielten lukeminen olisi huomattavasti hyödyllisempää kuin ruotsin oppiminen.

– Nuorten menestysmahdollisuuksia kansainvälisillä työmarkkinoilla haittaa koulujärjestelmämme, joka pakottaa koko ikäluokan pienen pohjoismaisen kielen opiskeluun. Monen nuoren uran kannalta jonkin suuren maailmankielen lukeminen olisi paljon hyödyllisempää, Terho sanoo tiedotteessa.

Terho suomii nykyistä kielipolitiikkaa vanhoilliseksi ja hölmöksi ja arvioi, että se ei ota huomioon kansainvälisten työmarkkinoiden osaamisvaatimuksia. Terho perustelee opiskelun vapaaehtoisuutta myös sillä logiikalla, että ruotsin kirjoittaminen ylioppilaskirjoituksissa on jo vapaaehtoista.

Kulttuuriministeri Terho on sitä mieltä, että ruotsin pakollisuudelle ei voida esittää järkiperusteluita, vaikka kielen opiskelusta onkin hyötyä osalle lukiolaisista.

– Jatkossa olisikin taattava mahdollisuus opiskella ruotsia vapaaehtoisesti. Siitä ei kuitenkaan ole hyötyä kenellekään, että ruotsin tunneille pakotetaan nekin oppilaat, joiden urasuunnitelmissa ruotsin taito on tarpeeton.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat