Politiikka

”Tämä on myönteinen uutinen” – suomalaisten on vaikea löytää vihan kohteita

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Suurin osa suomalaisista ei pysty nimeämään ketään ”vihaa” herättävää henkilöä, käy ilmi viestintätoimisto Tekirin teettämästä kyselystä.

– Tämä on myönteinen uutinen paitsi yhteiskunnan myös yksilöiden kannalta, sillä viha on kuluttava voima aina vihaajassa itsessään, Tekirin johtaja Eero Rämö toteaa tiedotteessa.

Kyselyyn vastanneista ne, jotka nimesivät kielteisten tunteiden kohteitaan, mainitsivat usein poliitikkojen nimiä. Eniten negatiivisia mainintoja saivat keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Heidän lisäkseen paljon mainintoja saivat myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja europarlamentaarikko Laura Huhtasaari (ps.).

Kyselyssä kartoitettiin myös suomalaisten suhtautumista eri identiteettiryhmiin. Eniten kielteisiä tunteita herättivät puhelinmyyjät, pikavippien tarjoajat, rasistit ja poliitikot. Vähiten kiukkua tai vihastusta herättivät filosofit, tutkijat, mökkinaapurit sekä urheilijat.

Rämön mukaan tutkimuksessa näkyy sama trendi kuin suhtautumisessa markkinointiin ylipäätään.

– Kukaan ei nauti keskeyttävästä ja häiritsevästä markkinoinnista. Suomalaiset ovat erityisen tarkkoja omasta tilastaan, jota puhelinmyynnin tapainen markkinointi tuntuu häiritsevän, Rämö sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS ja siihen vastasi runsas tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Demokraatti 1/20
ÄÄRIPÄÄT - Miksi vastakkainasettelu kiinnostaa?
KANSA JA KAPITALISMI - Joillakin on varaa sijoittaa
MISSÄ OLET NYT - Ari Korhonen
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Jussi Halla-ahon mukaan ilmasto lämpenee ja se liittyy ihmisen toimintaan – viiden lapsen isä julisti Helsingissä sanomaa, mutta flirtti olikin tutun ivallinen
23.1.2020

Luetuimmat


Uusimmat