Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Tämä on tutkittava kunnolla, ja rasismi on kitkettävä pois” – Britanniassa ex-ministeri väittää saaneensa potkut, koska on muslimi

LEHTIKUVA / AFP / JUSTIN TALLIS

Britannian opetusministeri Nadhim Zahawi vaati sunnuntaina konservatiivipuoluetta tutkimaan välittömästi väitteet, joiden mukaan maan entinen liikenneministeri Nusrat Ghani (kuvassa) erotettiin toissa vuonna, koska konservatiivit eivät pitäneet musliminaisesta ministerinä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Islamin vastustamiselle tai muullekaan rasismille ei ole sijaa konservatiiveissa. Tämä on tutkittava kunnolla, ja rasismi on kitkettävä pois, Zahawi kirjoitti Twitterissä.

Ghani sanoi Sunday Times -lehden haastattelussa konservatiivien parlamenttiryhmän johtajan kertoneen hänelle, että Ghanin uskonto oli ylitsepääsemätön ongelma. Ghani kuvaili ilmoitusta lehdelle ”iskuksi vatsaan”.

Konservatiivien ryhmänjohtaja Mark Spencer kiisti Twitterissä välittömästi väitteet ja sanoi pitävänsä niitä herjauksena. Oikeusministeri Dominic Raab sanoi BBC:n haastattelussa pitävänsä väitteitä vakavina. Hän totesi kuitenkin, että niitä todennäköisesti tutkitaan vain, jos Ghani tekee virallisen valituksen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE