Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

”Tämä on vakava asia” – kysely: yli 40 prosenttia pk-yrittäjistä suhtautuu epäilevästi eläkejärjestelmään

LEHTIKUVA / MESUT TURAN

Runsas kolmannes yrittäjistä kertoo luottavansa yrittäjien eläkejärjestelmään, ilmenee pieniä ja keskisuuria yrityksiä edustavan Suomen Yrittäjät -järjestön teettämästä kyselystä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Järjestelmän epäilijöitä pk-yrittäjien joukossa on yli 40 prosenttia. Epäluottamus on suurinta nuorten ja pienituloisten yrittäjien keskuudessa.

– Tämä on vakava asia, koska luottamus eläkejärjestelmään on osa ihmisen perusturvaa, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toteaa tiedotteessa.

Koronakurimus ei näytä heilauttaneen asetelmia, sillä luottamustaso oli samankaltainen myös viime vuoden vastaavassa kyselyssä.

Yrittäjistä noin kolmannes ilmoitti tulojensa jäävän alle 2  000 euroon kuukaudessa. Viidenneksellä kuukausitulot olivat yli 5  000 euroa.

– Moni yrittäjä on pienituloinen. Siksi on todella olennaista huolehtia yrittäjän sosiaaliturvasta ja myös eläketurvasta, Pentikäinen sanoo.

Kyselyyn vastanneista yli 40 prosenttia katsoi, ettei pysty maksamaan riittävän paljon YEL-maksua eli yrittäjäeläkemaksua. Samansuuruinen joukko ilmoitti, ettei olisi valmis maksamaan enempää YEL-maksua, vaikka se takaisi paremman sosiaaliturvan.

Erityisesti pienituloisimmat yrittäjät pitivät riittävän eläkemaksun maksamista vaikeana.

Kantar TNS:n toteuttama kysely tehtiin yli 1  100:lle pienten ja keskisuurten yritysten yrittäjälle maaliskuun loppupuolella. Kyselyn virhemarginaali on hieman yli kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE