Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tämän taistelun hanhet voittavat 100–0” – sd-kansanedustaja sallisi metsästyksen

Lehtikuva / Jussi Nukari

Kansanedustaja Paula Werning (sd.) on huolestunut valkoposkihanhikannan runsaan kasvun aiheuttamista vahingoista. Eduskunta käsitteli täysistunnossa kansalaisaloitetta valkoposkihanhien metsästyksen sallimisen puolesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Varsinkin kevät- ja syysmuuttokauden aikana valkoposkiahanhia on pelkästään Pohjois-Kymenlaaksossa laskettu olevan jopa 300 000 yksilöä. Valkoposkihanhien päämuuttoreitti on siirtynyt Venäjältä Suomeen. On sanomattakin selvä, että tällainen määrä on jo todellinen ongelma maanviljelijöille, Werning toteaa tiedotteessa.

Valkoposkihanhia on voitu metsästään poikkeusluvalla. Werningin mielestä tämä ei riitä.

– Hanhien hurja lisääntyminen ei enää anna perusteluita siihen, miksi lajia pitäisi erityisesti suojella. Hanhikanta kestäisi rajoitetun metsästyksen. Toki metsästyksen vaikutuksia pitäisi seurata ja tarvittaessa arvioida tilannetta uudelleen.

Werning uskoo, että metsästyksen salliminen mahdollisimman pian auttaisi lintujen aiheuttamien vakavien vahinkojen estämisessä. Muut keinot eivät ole hänen mukaansa tuottaneet tulosta, ja hanhet palaavat takaisin pelloille.

– Maanviljelijöillä on keinot vähissä, koska tämän taistelun hanhet voittavat 100–0, ja siksi on tärkeää, että hanhien metsästys sallitaan. Pidän myös erittäin tärkeänä, että valkoposkihanhet pitäisi voida hyödyntää myös ravintona.

Virkistyskäyttöön tarkoitetut nurmialueet ovat monin paikoin hanhien ulosteita täynnä.

– Tähänkin ongelmaan pitäisi puuttua, sillä ei ole oikein, että nämä paikat ovat nyt hanhien virkistyskäytössä, Werning sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE