Politiikka

Tämänkö varaan oli laskettu 3 miljardia! – SDP:n Paatero hämillään sote-sovusta

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Sirpa Paatero kommentoi Facebookissa hallituksen tänään saavuttamaa sopua soten valinnanvapaudesta.

Hän toteaa sovun olevan hyvä asia ja sen varmistuvan, jos kaikki kolme hallituksen eduskuntaryhmää eli kokoomus keskusta ja siniset hyväksyvät sen.

– Sitä vaan jäin ihmettelemään kun nyt sote keskuksista poistettiin tässä so puoli ja te puolelta ainakin tässä kohdin erityispalvelut, niin mihin unohtui integraatio perustason välillä ja perus ja erityistason välillä, kun tämän varaan oli laskettu pitkälti 3 miljardin euron kulujen noston leikkaus, Paatero kuitenkin hämmästelee.

So viittaa sosiaalipalveluihin ja te terveyspalveluihin.

”Vahvistaaksemme erityisosaamisen tuen sote-keskuksen arkeen, niiden vastuulle siirretään myöhemmin rajattu määrä erityisosaamista, esimerkiksi erikoislääkärikonsultaatioita tai terveydenhuollon avovastaanottotoimintaa”, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) kirjoitti tänään blogikirjoituksessaan.

Valinnanvapaussovussa maakunnilla ei ole enää velvoitetta yhtiöittää palvelujaan, mutta nyt niillä on velvoite omaan liikelaitokseen. Paatero kommentoi myös tätä linjausta Facebookissa.

– Enkä vieläkään ymmärrä miksi on tehtävä liikelaitos kun kunnissa sote toimii virastona, jonka päätöksenteosta vastaa lautakunta, jollei sitten ole tahto että luottamushenkilöt eli demokraattisesti valitut eivät ole päättämässä vaan johtokuntaan tai hallitukseen voidaan valita ”ammattilaiset”, hän päivitti.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat