Tampa Bay siirtyi johtoon välieräsarjassa

LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Bruce Bennett
Islandersin Leo Komarov (vasemmalla) ja Lightningin Steven Stamkos tavoittelevat kiekkoa.

Jääkiekon NHL:ssä Tampa Bay Lightning siirtyi välieräsarjassaan johtoon, kun se voitti New York Islandersin vähämaalisessa kolmannessa ottelussa.

DEMOKRAATTI/STT

Lightningin 2–1-voitto varmistui toisen erän lopussa, kun isäntäjoukkue Islanders ei enää onnistunut maalinteossa ja Brayden Pointin osuma jäi floridalaistenkin viimeiseksi.

Viime kauden mestari Tampa Bay meni ensimmäisen erän puolivälissä johtoon Yanni Gourden maalilla. Toisen jakson loppupuolella Cal Clutterbuck tasoitti pelin newyorkilaisten hyväksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Point onnistui tekemään voittomaalin.

Islandersilla riitti yritystä Lightningin päädyssä. Floridalaisjoukkueen maalivahti Andrei Vasilevski torjui pelissä 27 laukausta 28:sta. Newyorkilaisten Semjon Varlamov pysäytti pelissä kiekon 23 kertaa.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov ei päässyt ottelussa pisteille. Komarov oli jäällä hieman alle 14 minuuttia.

Tampa Bay johtaa sarjaa voitoin 2–1. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Suomen aikaa aikaisin sunnuntaina.

Toisessa välieräsarjassa vastakkain ovat Vegas Golden Knights ja Montreal Canadiens. Ottelusarja on 1–1-tasatilanteessa.