Uutiset

Tampereen talous- ja henkilöstöhallinto yhtiöitetään ensi vuonna

Tampereen kaupungin euroja saatetaan laskea ensi vuonna kaupungin organisaation ulkopuolella, sillä kaupungin talous- ja henkilöstöhallinto yhtiöitettänee ensi vuonna.
Tampereen kaupungin euroja saatetaan laskea ensi vuonna kaupungin organisaation ulkopuolella, sillä kaupungin talous- ja henkilöstöhallinto yhtiöitettänee ensi vuonna.
Tampereen kaupungin euroja saatetaan laskea ensi vuonna kaupungin organisaation ulkopuolella, sillä kaupungin talous- ja henkilöstöhallinto yhtiöitettänee ensi vuonna.

 

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto esittää kaupunginhallitukselle, että Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan maakunnan talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja varten perustetaan Inhouse-yhtiö.

Valmistelu etenee vuoden 2018 aikana niin, että kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Monetra Oy:n perustavat yhteisen Inhouse-yhtiön. Suunnitelmaan kuuluu, että vuoden 2019 alusta alkaen kaupunki alkaa hankkia tietyt talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut uudelta yhtiöltä.

Monetra Oy:n valinta strategiseksi kumppaniksi perustuu kaupungin mukaan muun muassa sopivasta palveluiden kokonaisuudesta ja toimintamalleista.

– Monetra erottui muista kumppaniehdokkaista (KuntaPro Oy, Kunnan Taitoa Oy) muun muassa siinä, että ratkaisussa säilyy osakkailla vaikutusmahdollisuudet omistusrakenteen ja hallituspaikkojen kautta, kaupungin asiasta antamassa tiedotteessa todetaan.

Suunnitelman mukaan Pirkanmaalla toimisi Monetran tytäryhtiö, jossa olisivat alussa mukana Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) yhdessä Monetran kanssa. Myöhemmin sairaanhoitopiirin osakkeet siirtyisivät maakunnalle. Tampereen kaupunki toimisi omistaja-osakkaana ja Inhouse-aseman turvin asiakkaana.

Hallituspaikat takaisivat vaikutusmahdollisuudet

Tampere ja PSHP olisivat yhtä suurilla osuuksilla omistajina Monetran tytäryhtiössä. Monetran konsernin emoyhtiöön tulisi myös Tampereen kaupungille omistusosuus ja hallituspaikka. Emoyhtiössä osake-enemmistö tulisi olemaan kaupungeilla.

Monetran paikallisen yhtiön toimipiste olisi Tampereella. Paikallisen yhtiön avulla halutaan varmistaa muun muassa ”asiakkuuden ohjaaminen ja hoitaminen, työpaikkojen säilyminen Pirkanmaalla sekä suuremmat volyymi- ja kustannushyödyt”.

Muutoksen toteutuessa Tampereen kaupungin konsernipalveluyksiköstä siirtyy noin 120 henkilötyövuotta talouden, henkilöstöpalvelujen ja ict-palvelujen nykyisestä henkilöstöstä uuteen yhtiöön. Henkilöstömäärä tulee täsmentymään myöhemmin. Kaupungin konsernipalveluyksikköön tulee jäämään vielä noin 150 henkilötyövuoden verran henkilöstöä.

Kaupungin mukaan muutosta on käsitelty henkilöstön kanssa yhteistoimintamenettelyn mukaisesti. Henkilöstölle tullaan laatimaan siirtosopimus. Monetrassa käytetään AvainTes-työtehtosopimusta, ”joka on hallinto- ja toimistohenkilöstön soveltamisalalla yleisesti käytetty työsopimus julkisen alan yhtiöissä”. Eläkevakuutusyhtiö on Keva.

Monetra Oy on perustettu vuonna 2012 Oulun kaupungin palvelukeskuksesta, ja se tuottaa talous ja henkilöstöhallinnon palveluja sekä muita tukipalveluja kuntatoimijoille. Monetran pääomistajat ovat Oulun kaupunki ja Pohjois-Suomen sairaanhoitopiiri, ja se on voittoa tavoittelematon Inhouse-osakeyhtiö, jossa työskentelee tällä hetkellä 450 henkilöä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat