Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Tänään ylimääräinen valtioneuvoston istunto – ravintolarajoituksiin tulossa höllennyksiä

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Hallituksen on määrä tänään päättää ravintoloita koskevien koronarajoitusten höllentämisestä sote-ministerityöryhmän perjantaisten linjausten pohjalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Muutokset auttavat myös tapahtumia, kun epidemian perustasolla eli valtaosassa Suomea luovutaan istuma- ja pöytäpaikkavaatimuksesta ulkona. Se mahdollistaa ravintolatoiminnan yleisötapahtumissa.

Perustasolla anniskelu olisi sallittu kello 01:een asti ja aukiolo tunnin pidempään.

Lisäksi perustason ja kiihtymisvaiheen alueilta poistetaan karaoken laulamisen ja tanssimisen kieltävä säännös.

Pahimmilla eli leviämisvaiheessa olevilla epidemia-alueilla anniskelua ja aukioloa pidennetään tunnilla ruokaravintoloissa. Anniskelu olisi niissä sallittu iltakahdeksaan asti ja aukiolo iltayhdeksään. Muutos ei vaikuta baareihin, jotka edelleen joutuisivat lopettamaan anniskelun iltakuudelta ja sulkemaan ovensa tunti sen jälkeen.

Epidemian leviämisvaiheessa ovat toistaiseksi Uusimaa, Keski-Pohjanmaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme. Kiihtymisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso. Muu Suomi on määritelty perustason alueeksi.

Hallitus kokoontuu tiistaina ylimääräiseen valtioneuvoston istuntoon päättämään kevennyksistä.

Seuraava laajempi kokonaistarkastelu toteutetaan kahden viikon kuluttua, jos epidemiatilanne sallii, tiedotti sote-ministerityöryhmä perjantaina. Tuolloin arvioidaan muun muassa mahdollisuutta poistaa istuma- ja pöytäpaikkavaatimus ulkona myös kiihtymisvaiheen alueilla.

Edelleen hallitus tekee alueiden epidemiatilanteiden mukaiset muutokset ravintolarajoituksiin viikoittain valtioneuvoston istunnossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE