Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Päätoimittajalta

Tapaus-Dellinger: Harjaaminen vei vasemmistoliitolta alle 18 tuntia – siitä mallia muillekin

Päätoimittajalta

Rane Aunimo

Demokraatin toimituspäällikkö.

Vasemmistoliiton läntisen alueen toiminnanjohtaja Misha Dellinger irtisanoutuu tehtävistään välittömästi. Dellingerin perustamalta Twitter-tililtä on jaettu väkivaltaa ihannoivia viestejä, Yleisradio kertoi eilen. Viesteissä kutsutaan muun muassa perussuomalaisia fasisteiksi ja kannatetaan ilmastonmuutoksen kieltäjien ampumista. Viestit on lähetetty vuosina 2016 ja 2017.

Rane Aunimo

Demokraatti

Dellingerin mukaan hän ei ole viestejä kirjoittanut vaan tili on anonyymitili, jolla on useita käyttäjiä.

Yle julkaisi juttunsa torstaina kello 18.23. Dellingerin eroilmoitus perjantaina tuli vähän ennen puoltapäivää. Jutun ilmestymisestä eroon ehti siis kulua alle 18 tuntia. Siitä voi moni muukin puolue ja möhlinyt vaikuttaja ottaa mallia, kuinka vakaviin virheisiin tulee suhtautua. Tiedotteen mukaan Dellinger teki päätöksen eroamisesta itse, mutta käytännössä tilanteessa, jossa eroaminen oli ainoa kunniallinen vaihtoehto.

Jo aiemmin perjantaina puheenjohtaja Li Andersson oli tuominnut tapauksen.

“Näin vakavan asian ollessa kyseessä puoluehallitus tulee käsittelemään asiaa sekä muuta verkkokirjoittelua perinpohjaisesti. Tämä asia ei jää tähän, vaan selvittely jatkuu työnantajan sekä työntekijän välisesti.”

Asia ei jäänyt tähän ja selvittely vei aikaa vain muutaman tunnin. Sen jälkeen työsuhdetta koskeva asia oli paketissa.

Avoimeksi jää vielä se, johtaako tapaus Dellingerin puoluejäsenyyden arviointiin. Se ei tiedotteesta käynyt selväksi. Irtosanoutumisilmoituksen tyylivirheeksi jää puolestaan se, että Dellinger sanoo “kohun syöneen luottamuksen”, jota ilman ei ole mahdollista tehdä toiminnanjohtajan työtä. Luottamusta ei kuitenkaan vienyt kohu vaan uhkaavat viestit.

Lisää aiheesta

Viime keväänä vasemmistoliiton yhteydessä keskusteltiin vasemmistonuorten puheenjohtajanakin Anderssonin tavoin toimineen Dan Koivulaakson vanhoista kirjoituksista. Koivulaakso oli mukana hallitusneuvotteluissa oikeusvaltion kehittäminen -alaryhmässä. Yli toistakymmentä vuotta vanhoissa kirjoituksissa Koivulaakso oli puolustanut poliittisen väkivallan käyttöä. Keväällä hän sanoi, etteivät ne edusta enää hänen ajatteluaan. Tuolloin Li Anderssonille riitti se, että Koivulaakso oli pahoitellut vanhoja kirjoituksiaan ja oli sanoutunut niistä irti. Nykyään Koivulaakso toimii opetusministerin erityisavustajana.

Nyt aika oli kypsä ripeälle reagoinnille.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE