Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Tarkentavaa tietoa reserviläiskirjeestä – reagoi tällaisissa tapauksissa

Lehtikuva

Puolustusvoimien reserviläiskirjeiden ensimmäisen erän postitus alkaa tänään. Kirjeessä kerrotaan vastaanottajan sodanajan tehtävä ja mihin joukkoon hänet on sijoitettu. Kirjeitä on kolmea eri mallia.

Demokraatti.fi/STT

Vastaanottajalla voi olla sodan ajalle nimetty tehtävä, hänet voi olla varattu työnantajan tehtäviin tai hän voi olla reservissä oleva asevelvollinen.

Puolustusvoimien operaatiopäällikkö, kenraaliluutnantti Mika Peltonen ei vielä osaa sanoa, postitetaanko kirjeitä myös tulevina vuosina. Hän luottaa korkeaan vastausprosenttiin, koska kirjeisiin on tapana vastata. Jos vastaanottajan tiedoissa ei ole korjattavaa, kirjeeseen ei tarvitse reagoida.

– Reserviläinen voi aika pienellä vaivalla kantaa kortensa kokoon myös oman sijoituksensa suhteen, Peltonen sanoo.

Peltonen nostaa muutamia esimerkkejä, joissa asepalveluksen jälkeisestä koulutuksesta kannattaa erityisesti kertoa. Jos jääkäri on asepalveluksensa jälkeen sijoitettu kiväärikomppaniaan, mutta opiskellut sen jälkeen lääkäriksi, sodanajan sijoitus todennäköisesti vaihtuu.

Alle 35-vuotiaista reserviläisistä noin 80 prosenttia on sijoitettu.

– Sitä vanhemmissa ikäluokissa prosentti pienenee ja painopiste siirtyy muun yhteiskunnan pyörittämiseen, komentaja Taneli Uosukainen sanoo.

Kirjeitä lähetetään 900 000 reserviläiselle. Puolustusvoimat suosittelee, että kirjeen henkilökohtaisia tietoja ei levitettäisi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Viimeisten kirjeiden pitäisi olla vastaanottajilla toukokuun aikana.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE