Kotimaa

Tarkka uutisnenä toi Timo Vainiolle Mustemaalari-palkinnon

Turkulainen toimittaja Timo Vainio on saanut vuoden 2016 Mustemaalari-palkinnon. Suomen sosialidemokraattinen sanomalehtimiesliitto SSSL ry jakaa palkinnon joka toinen vuosi. Se myönnetään viestinnän piirissä tehdystä elämäntyöstä tai muista erityisistä viestinnällisistä ansioista.

Timo Vainio aloitti toimittajana 1971 tamperelaisen Kansan Lehden palveluksessa. Hän siirtyi vuonna 1978 Turun Päivälehteen. Oman piirilehden lakattua ilmestymästä journalistin ura jatkui nykyisin Demokraattina ilmestyvän SDP:n pää-äänenkannattajan palveluksessa toukokuuhun 2014 saakka, jolloin Vainio jäi eläkkeelle.

Vainio osallistui niin paikallisten kuin valtakunnallisten uutisten tekemiseen. Uutisnenä ja työtarmo eivät kärsineet lukuisista muutoksista, jotka koettelivat sosialidemokraattista lehdistöä ja Vainionkin uran loppuvuosikymmeniä.

Mustemaalari-palkinto jaetaan Kansan sivistysrahaston Sosialidemokraattisten lehtimiesten ja tiedotustyöntekijäin rahastosta. Sen arvo on 2 000 euroa.  Aiemmin tunnustuspalkinto on myönnetty toimittaja Hilppa Kimpanpäälle (2014), päätoimittaja Heikki Piskoselle (2012), toimittaja Annakati Mattilalle (2010) ja toimittaja Pentti Välimaalle (2008).

Palkinto luovutettiin Vainiolle viikonvaihteessa pidetyssä SSSL:n liittokokouksessa. Liiton puheenjohtajana jatkaa toimittaja Jukka Halonen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat