Kotimaa

Tarvitsetko tuhansia euroja kuussa rahaa? TS: Tee ensin tämä koe

Kiinteistönvälityksessä on päällä nousubuumi, kertoo Taloussanomat. 

– Ei ole havaittavissa, että jokin tietty ryhmä olisi liikkeellä, vaan kokonaisuutena koko rintamalla tilanne on piristynyt. Ne kohteet, joita ei ennen kesää meinattu saada kaupaksi, liikkuvat nyt, Open Market -kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Panu Oksanen sanoo.

Kiinteistönvälistysalan ammattilaiset 2017 -kyselyn mukaan palkkasuhteisten henkilöiden keskimääräiset tulot olivat lähes 50 000 euroa vuodessa ja mediaani hieman yli 43 000 euroa vuodessa.

Taloussanomat kertoo, että alalle voi päästä suhteellisen helposti. Halukkaan on läpäistävä LKV-koe, johon voi osallistua myös itseopiskelleena.

– Ala opitaan pitkälti mestari-kisälli-periaatteella. Kaupallisen alan tutkinto tai kokemus myyntityöstä ovat eduksi. Tämä on palveluala. Jos työskentely kuluttajarajapinnassa ei ole tuttua, niin ala ei ole oikea.

Ylen vuonna 2013 ilmestyneen jutun mukaan sertifiointi kiinteistövälittäjäksi käy Keskuskauppakamarin kokeen kautta. Koe ei ole läpihuutojuttu.

– Se on usean tunnin koe ja verrattavissa yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin. Jos joku epäilee, että se on helppo, niin sinne vaan, sanoo kiinteistönvälityksessä pitkän uran tehnyt Kari Värri.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat