Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri asettuu tukemaan Jari Leppää: ”Asiallinen ja ystävällinen kollega, niin naisille kuin miehille”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Tasa-arvoasioista vastaava ministeri, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) luonnonvara-asioista vastannut entinen erityisavustaja Satu-Marja Tenhiälä syyttää ministeriä Iltalehdessä sovinismista.

Demokraatti.fi

– Jos ministeri ei pidä koulutetuista naisista ja minä en pidä sovinistimiehistä, niin eihän se nyt ihan match made in heaven ole, Tenhiälä on kommentoinut potkujensa syitä.

Iltalehti on kertonut haastatelleensa juttua varten myös muita Jari Leppään työtehtävissä tutustuneita. He vahvistivat Lepän erityisavustajana työskennelleen Tenhilän määritelmää Lepästä. Heidän mukaansa Lepän puheita voidaan luonnehtia niin, että ne eivät aina ole sopivia tasa-arvon kannalta.

Leppä itse on kirjoittanut tiedotteessaan olleensa aina ollut tasa-arvon puolestapuhuja.

– En hyväksy asiatonta käytöstä johtamassani ministeriössä ketään työyhteisön jäsentä kohtaan, hän kirjoittaa.

Monet kansanedustajat ovat asettuneet sosiaalisessa mediassa puolustamaan Jari Leppää. He kertovat, ettei Lepän käytöksessä ole ollut moitittavaa.

Nyt myös muun muassa tasa-arvoasioista vastaava ministeri perhe- ja peruspalvelu Annika Saarikko (kesk.) asettuu tukemaan Leppää.

– Politiikassa näkee ja kokee kaikenlaista. Minun arvioni: on toiset huomiova, fiksu, asiallinen ja ystävällinen kollega, niin naisille kuin miehille. , hän kirjoittaa ministeriössä.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) antaa Lepästä hyvän todistuksen Facebookissa.

– Hohhoijjaa. Olen istunut eduskunnassa samassa valiokunnassa Lepän Jarin kanssa vuosia, enkä ikinä voisi sanoa häntä sovinistiksi. Voimia Jari, Mattila kirjoittaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE