Politiikka

Tasa-arvon toteutuminen eduskunnassa selvitetään – ohjausryhmän vpj Tavio: Tutkimuksen näkökulmat tarkentuvat vielä

Lehtikuva/Vesa Moilanen
Lehtikuva/Vesa Moilanen
Lehtikuva/Vesa Moilanen

Eduskunnan kanslia käynnistää tutkimuksen tasa-arvon toteutumisesta eduskunnassa. Tutkimuksessa selvitetään, miten kansanedustajat kokevat eduskuntatyön sukupuolisen tasa-arvon näkökulmasta.

Tavoitteena on tuottaa arvio, joka auttaa vahvistamaan tasa-arvoa eduskuntatyössä. Tutkimus liittyy itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan kuuluneeseen 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen.

Tutkimus toteutetaan eduskunnan kevätistuntokaudella 2018. Se sisältää kyselytutkimuksen ja kyselyn keskeisiä tuloksia syventävän haastattelututkimuksen.

Tutkimuksen ohjausryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Ulla Parviainen (kesk.) ja varapuheenjohtajana kansanedustaja Ville Tavio (ps.).

Parviaista ei tavoitettu puhelimitse päivällä, mutta Tavio kertoo Demokraatille, että Ruotsin valtiopäivillä on tehty vastaavankaltainen tutkimus.  Siinä tutkittiin tasa-arvon toteutumisesta esimerkiksi valiokuntajäsenyyksissä ja ylipäänsä vallan näkökulmasta.

– Vielä ei ole päätetty, mitä kaikkia näkökulmia tässä on. Ohjausryhmä vaikuttaa siihen, spesifisti tutkimus kohdentuu vielä lähiviikkoina, Tavio sanoo.

Tavio itse kertoo näkevänsä eduskunnan hyvin tasa-arvoisena työpaikkana.

– Kollegoiden kanssa keskustellessani en ole kuullut, että nähtäisiin tasa-arvossa ongelmia.

Tavio sanoo, että jos tutkimuksessa kuitenkin löydetään ongelmia, sen tekijät suosittelevat myös, miten ne ratkaistaan.

Ohjausryhmään kuuluvat heidän lisäkseen kansanedustajat Sari Raassina (kok.), Tarja Filatov (sd.), Simon Elo (sin.), Krista Mikkonen (vihr.), Hanna Sarkkinen (vas.), Anders Adlercreutz (r.) ja Sari Tanus (kd.), professori Maria Lähteenmäki sekä valiokuntaneuvokset Ritva Bäckström ja Olli Hietanen.

Tutkimuksen toteuttaa Oxford Research Oy.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat