Politiikka

Tasa-arvovaltuutettu pyysi Palloliitolta selvitystä maajoukkuetoiminnan palkkioista

Jalkapallon lajiliitto Palloliitto toimitti maanantaina tasa-arvovaltuutetun toimistoon selvityksen maajoukkuepelaajien pelaajakorvauksista.

Tasa-arvovaltuutettu Jukka Maarianvaara pyysi liitolta selvitystä, koska halusi selvittää, onko erisuuruisissa palkkoissa kyse syrjinnästä. Miesten maajoukkuetoiminnan palkkiot ovat suuremmat kuin naisten.

Jos miehet ja naiset asetetaan sukupuolen perusteella eri asemaan, silloin syntyy helposti olettama siitä, että syrjitään sukupuolen perusteella, tasa-arvovaltuutettu Maarianvaara linjasi Ylelle viime viikolla.

Naisten maajoukkue neuvotteli palkkioitaan uusiksi tänä syksynä, miesten sopimus uusitaan ensi vuonna.

Bonukset vaihtelevat.

Jalkapallon maajoukkuepelaajille maksettavien korvausten erot sukupuolten välillä syntyvät bonuksista, ilmenee Palloliiton tekemästä selvityksestä. Miespelaajat saavat maajoukkuepeleistä isomman korvauksen kuin naiset.

Palloliiton selvityksen mukaan peruskorvaus on sama naisilla ja miehillä, sillä pelaajille maksetaan maajoukkuetoiminnasta matkakulut, päivärahat ja pieni ”periaatteellinen” kokoontumisraha.

Bonukset sen sijaan vaihtelevat ottelun tuloksen ja vastustajan mukaan. Palloliiton selvityksen mukaan ne ovat miehillä ”kolme- tai nelinumeroiset” ja naisilla ”kolmenumeroiset”. Tarkempia summia Palloliitto ei tasa-arvovaltuutetulle selvitä, koska liiton ja pelaajien väliset sopimukset pidetään salassa.

– Kannustinosassa on toistaiseksi eroa, miesten A-maajoukkueen bonusrahat per ottelu ovat vielä suurempia, vaikka naisten A-maajoukkueen bonuksiin tehtiin merkittävä korotus uudessa sopimuksessa (tänä syksynä), selvityksessä todetaan.

Miehillä uusi sopimus neuvotellaan ennen ensi syksyn Nations League -pelejä. Maajoukkuesopimukset ovat perinteisesti kaksivuotisia eli ne tehdään aina arvoturnauskarsinta kerrallaan.

Keskiviikkona Palloliitto sai ihmetteleviä kommentteja, kun STT uutisoi Palloliiton saaneen lisäaikaa tasa-arvovaltuutetun pyytämän selvityksen toimittamiseen.

Uutinen perustui tasa-arvovaltuutetun toimiston kertomaan tietoon, mutta torstaina toimisto kuitenkin myönsi virheensä: Palloliitto toimitti selvityksen jo maanantaina eli määräajan puitteissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat