Politiikka

”Tässä ei ole järjen häivää” – hallitus muutti aikatauluja, sote-kiire jatkuu

Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander
Lehtikuva / Markku Ulander

Kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.) ihmettelee hallituksen puheita sote-aikatauluista. Paateron mukaan uudet aikataulut on lakien valmistelun ja maakuntavaalien osalta sorvattu liian tiukoiksi.

– Viime viikolla sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula sanoi, että aikatauluista pidetään kiinni. Eilen aikataulut muuttuivat ja hän sanoi sen jälkeen A-studiossa, että nyt aikatauluista pidetään kiinni. Kaikki tietävät, että alkuperäisistä aikatauluista ei ole pidetty valmistelun osalta kiinni, vaan niistä on myöhästytty monta kuukautta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti keskiviikkona, että maakuntavaalit siirtyvät ensi tammikuulta syksyyn 2018. Maakunta- ja sote-uudistusta koskevat lait on Sipilän mukaan määrä paketoida ensi keväänä. Paatero hämmästelee kiirettä.

– Jos lait tulevat ajoissa on eduskunnalla aikaa käsittelyyn vajaa kolme kuukautta ja lakien valmistuttua aikaa maakuntavaaleihin neljä kuukautta, ei edes vaalirahoituslain mukaista puolta vuotta. Miksi aikaa ei oteta kunnolla vaan niitataan päivämäärä kiinni etukäteen vaikka ei edes tiedetä milloin lakiesitys on valmis ja milloin se voidaan käsitellä?

Jos tuo aikataulu pitää paikkansa, olemme täällä taas ensi kesänä.

– Jos tuo aikataulu pitää paikkansa, olemme täällä taas ensi kesänä tekemässä sitä. Tässä ei ole järjen häivää.

Paatero näkee aikataulujen lykkääntymisessä myös hyvää. Maakunnissa uudistukseen saadaan hänen mukaansa kaivattua lisäaikaa.

Sote-asioita on puitu tänään eduskunnan hallintovaliokunnan kokouksessa. Sosiaali- ja terveysvaliokunta on koolla klo 15.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat