Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tässä pysytään ainakin tässä kohtaa” – sisäministeri ei nostaisi maahantulo raja-arvoa

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ei pidä tarpeellisena nostaa maahantulon raja-arvoa niin sanottujen korkean koronailmaantuvuuden maista matkustaville.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Itse näen, että kun hallitus on nämä yhdessä linjannut, tässä pysytään ainakin tässä kohtaa, hän sanoi toimittajille puhelinhaastattelussa lauantaina puoluevaltuuskunnan kokouksen yhteydessä.

Tällä hetkellä Suomeen saa matkustaa vapaasti maista, joissa on enintään 25 koronavirustapausta sataatuhatta asukasta kohti kahden edellisen viikon aikana. Se on johtanut poukkoilevaan käytäntöön muun muassa Suomen rajamaiden, Viron ja Ruotsin, kanssa.

Viime lauantaina rajoitus ehdittiin poistaa maista Suomeen tulevilta matkustajilta. Koska tautitilanne niissä sen jälkeen paheni, hallitus päätti torstaina linjauksensa mukaan ottaa rajoitukset uudelleen käyttöön.

Ohisalo muistuttaa, että jykevistä rajoitustoimista ollaan joka tapauksessa siirtymässä kohti kohdennetumpia matkustusrajoituksia.

Marraskuun lopussa on tarkoitus tulla voimaan pysyvä malli, jonka myötä sisärajatarkastukset poistuvat ja tilalle tulee testaamiseen perustuva malli.

– Sen ajatus on se, että myös niistä yli 25 (tapauksen) maista voi Suomeen tulla, mutta tarvitaan nimenomaan se testi ja toinen testi sen perään, jolloin sitä potentiaalista karanteeniaikaa voidaan lyhentää.

Siihen asti hallituksen on määrä tarkastella viikoittain maiden koronatilannetta ja muuttaa matkustusrajoituksia tarvittaessa maakohtaisesti.

Hallituksen torstaisella päätöksellä rajoitus vapaa-ajan matkustamiselle tulee voimaan maanantaina uudelleen myös Suomen ja Islannin, Norjan, Saksan, Slovakian välisessä liikenteessä reilun viikon vapaan matkustamisen jälkeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE