Ulkomaat

Tästäkin tuli vain tviitti: ”Sopimus olisi hyväksi koko maailmalle”

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin mukaan mahdollinen tuleva sopimus Pohjois-Korean kanssa olisi hyväksi koko maailmalle. Trump tviittasi asiasta yöllä Suomen aikaa ja vakuutteli, että sopimusta Pohjois-Korean kanssa hierotaan.

Uutinen Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tulevasta tapaamisesta löi kansainvälisen yhteisön ällikällä. Etelä-Korea kuvaili tapaamisuutista ihmeeksi, mutta reaktiot Pohjois-Koreasta ovat toistaiseksi olleet vaisuja.

Tarkempia yksityiskohtia tapaamisen toteutumisesta ei kuitenkaan ole paljastettu julkisuuteen.

Valkoinen talo kertoi myös, että Trump on keskustellut puhelimessa Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Presidentit sopivat, että Pohjois-Korean painostuksesta pakotteilla pidetään kiinni.

Afrikan-kiertueella oleva Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson on perunut tämänpäiväisen ohjelmansa Keniassa huonon voinnin vuoksi. Yhdysvaltojen ulkoministeriön mukaan Tillerson ei voinut hyvin, sillä pari edellistä työpäivää venyi pitkiksi muun muassa mahdollisen Pohjois-Korea-tapaamisen selvittelyssä.

Afrikan-matkallaan Tillerson on vieraillut Kenian lisäksi Etiopiassa ja Djiboutissa. Alkuviikosta hänen on tarkoitus käydä Tshadissa ja Nigeriassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat