Tätä eduskunnan feministiryhmä haluaa

Kari Hulkko
Kari Hulkko

Eduskunnan feministiryhmä on aloittanut toimintansa. Ryhmä kokoontui kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin aloitteesta. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin koollekutsuja Sirén sekä varapuheenjohtajiksi RKP:n Anders Adlercreutz ja SDP:n Tytti Tuppurainen.

Ryhmän  mukaan sen toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille, sukupuolesta riippumatta. Ryhmän toiminnassa on mukana edustajia lähes kaikista puolueista, sekä miehiä että naisia.

Ryhmä tähtää sellaisten sukupuoleen liittyvien normien purkamiseen, jotka vaikuttavat eri sukupuolten mahdollisuuksiin itse määritellä, miten haluaa elää ja olla.

Sirénin mukaan tasa-arvon osalta parlamentaariselle yhteistyölle on selkeästi ollut tilausta.

– Tasa-arvoajattelu yhdistää laajasti yli puoluerajojen, mutta yhteistyölle ja keskusteluille ei ole ollut eduskuntatyössä selkeää paikkaa. Feministiryhmä kokoaa feministit yhteen.

Ensimmäisen toimintavuoden painopisteeksi ryhmä valitsi tasa-arvon edistämisen työmarkkinoilla. Toimintakauden aikana on tarkoituksena järjestää keskustelutilaisuuksia ja seminaareja, tavata teeman ympäriltä asiantuntijoita ja tutkijoita sekä laatia lausuntoja ja kannanottoja. Ryhmä tekee myös yhteistyötä muiden eduskunnassa toimivien verkostojen ja ryhmien kanssa.

– Tavoite on tehdä läheistä yhteistyötä muun muassa eduskunnan naisverkoston kanssa, joka kokoaa yhteen kaikki naiskansanedustajat. Feministiryhmä mahdollistaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten käsittelyn vielä laajemmin ja terävämmin, sanoo myös naisverkoston työvaliokunnassa vaikuttava Tuppurainen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat