Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tätä Mikael Pentikäinen ei mainosta” – Timo Harakalta kuittaus Suomen Yrittäjien toimitusjohtajalle: SDP puolustaa pienyrittäjiä, jotka eivät etujärjestöä kiinnosta

Siv Åstrand

SDP on tehnyt useita pienyrittäjien asemaa parantavia esityksiä, jotka Suomen Yrittäjät on tyrmännyt ideologisista syistä, toteaa kansanedustaja, demarien valtiovarainvastaava Timo Harakka.

Topi Juga

– Heti vaalikauden alussa teimme yrittäjäpaketin. Siinä ehdotimme muun muassa ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkavähennystä sekä panostuksia uusyrityskeskuksiin ja luovien alojen yritysten kasvuun, Harakka luettelee.

– Näiden yksinyrittäjiä ja mikroyrittäjiä hyödyttävien aloitteiden sijaan Suomen Yrittäjät lobbasi maahan niin sanotun yrittäjävähennyksen. Eduskunnan tietopalvelu on todistanut, että 60 prosenttia eli peräti 75 miljoonaa valuu kahden ylimmän tuloluokan taskuihin. Ky-muotoiset apteekkarit, asianajajat ja jopa pääomasijoittajat saavat joka vuosi tuhansien eurojen ylimääräisen verolahjan.

Harakan kommentit liittyvät Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen eilisiin lausuntoihin. SDP esitteli torstaina 10 kohdan listan, jonka avulla eriarvoisuuteen voitaisiin puuttua. Pentikäinen kommentoi SDP:n esitystä ja ihmetteli, onko sosialidemokraatit lähteneet ristiretkelle yrittäjiä vastaan.

– Vaalikauden mittaan tämä työllisyyden ja kasvun kannalta täysin hyödytön tukiainen kasvaa puoleen miljardiin euroon. Ollakseen uskottava yritystukityöryhmän täytyy karsia se ensimmäisenä, Harakka toteaa. Yhtä hyödytön, mutta kallis, on nykyhallituksen toteuttama perintö- ja lahjaveron alennus.

SDP on tarjonnut tilalle aidosti pienituloisia yrittäjiä auttavan toimen.

Harakka kertoo, että SDP on tarjonnut tilalle aidosti pienituloisia yrittäjiä auttavan toimen, jota he itse hartaimmin toivovat: että yritys maksaa arvonlisäveroa vasta 30 000 euron liikevaihdosta.

– Tämänkin aloitteemme Suomen yrittäjät haukkui maan rakoon vain ideologista syistä. Mutta kuinka kävikään? Yksinyrittäjien ja Naisyrittäjien painostuksesta Suomen Yrittäjät käänsi kelkkansa ja tuli SDP:n linjalle. Tätä Mikael Pentikäinen (kesk.) ei paljon mainosta, Harakka napauttaa.

Harakka huomauttaa, että osinkoveron huojennusten korjaus sisältyy kahteen Valtiovarainministeriön asiantuntijaryhmän ohjelmaan, joista ensimmäistä johti valtiosihteeri Martti Hetemäki 2010 ja jälkimmäistä vero-osaston ylijohtaja Terhi Järvikare viime vuonna.

– SDP kuuntelee asiantuntijoita. Suosittelen samaa myös Mikael Pentikäiselle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE