Politiikka

Tätä on suomalaisen markkinoinnin taso: jää jopa Kambodzan jalkoihin – ”Groteskia vaatia palkansaajien työehtojen heikentämistä”

Istock
Istock

Teollisuuden palkansaajat TP:n hallitus muistuttaa, että työntekijät ovat toistaiseksi kantaneet raskaimman taakan Suomen talouden kääntämisessä.

– Kilpailukykysopimus ja liittokierroksen maltillinen palkankorotuslinja ovat varmistaneet sen, että työn hinta suhteessa keskeisiin kilpailijamaihin on laskenut selvästi.

TP vaatii nyt myös työnantajia toimiin, jotta viennin positiivinen kehitys jatkuu. Työpaikkoja synnyttävien investointien ohella Suomessa kaivataan kipeästi tarvitaan satsauksia, joilla lisätään osaamista markkinoilla.

Maailman talousfoorumin (WEF) kilpailukykyindeksin mukaan Suomi sijoittuu Georgian ja Kambodzan jälkeen sijalle 87 markkinointiosaamista mitattaessa. Tärkeimmät kilpailijamaat Saksa ja Ruotsi löytyvät kymmenen parhaan joukosta.

– On groteskia, että yhä edelleen esimerkiksi Suomen Yrittäjät esittää palkansaajien työehtojen heikentämistä lääkkeeksi kilpailukyvyn vahvistamiseksi, TP:n puheenjohtaja Samu Salo ihmettelee.

”Kannattaa ottaa hirsi omasta silmästä”.

Hän muistuttaa, että jos suomalaiset yritykset eivät osaa markkinoida tuotteitaan maailmalla, eivät ne silloin mene kaupaksikaan – oli työn hinta sitten mitä tahansa.

– Kannattaa ottaa hirsi omasta silmästä, ennen kuin alkaa sorkkimaan roskaa muiden silmästä, Salo puuskahtaa.

Suomalaiset pk-yritykset saivat viennin harjoittamisessa pyyhkeitä myös OECD:ssa, kun se arvioi Suomen innovaatiopolitiikkaa. TP:n hallitus arvelee, että maan hallitukselta on puuttunut rohkeutta tarttua kansainvälisesti noteerattuun ongelmaan.

Juha Sipilän hallitus tuntuu mieluummin joka käänteessä pyrkivän hyvittelemään yrittäjäjärjestöjä sen sijaan, että se edesauttaisi pk-yrityksiä viennin ongelmissa, Salo arvioi.

TP kannustaa maan hallitusta vahvistamaan Business Finlandin toimintaedellytyksiä tukeamalla pk-yritysten kansainvälistymistä ja markkinointia.

– Kansantalouden kasvun ja työllisyyden näkökulmasta on ensiarvoisen tärkeää, että viennin pohja monipuolistuu ja Suomeen synnytetään lisää korkea arvonlisän teollisuutta, Teollisuuden palkansaajat painottaa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat