Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Tätä saa kutsua jyrähdykseksi” – Pääministeri Rinne eläkealoitteestaan: Viime kädessä hallitus ja eduskunta vastaavat tästäkin

Jukka-Pekka Flander

Pääministeri Antti Rinne (sd.) sivusi puheessaan SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnan kyselytunnilla viikko sitten tekemäänsä eläkealoitetta.

Simo Alastalo

– Vasta vuonna 2005 eläkejärjestelmää muutettiin niin, että vanhemmuuteen liittyvien vapaiden ajalta alkoi tosissaan kertyä eläkettä. Siitä ajankohdasta lähtien eläkkeelle jääneiden naisten asema on pikkuhiljaa tämän vääryyden osalta korjaantunut. Aikaisemmin eläkkeelle jääneiden tilanne on ennallaan, erittäin huono, Rinne sanoi.

Eläkejärjestelmän epäkohtien korjaamisessa on Rinteen mukaan kyse ennen kaikkea oikeudenmukaisuudesta. Rinne esitti runsas viikko sitten eduskunnassa, että tilanne voitaisiin korjata ennen vuotta 2005 eläkkeelle jääneiden osalta ottamalla rahaa eläkerahastoista.

”Tässä asiassa tarvitaan asiallisia, ratkaisuhakuisia neuvotteluja.”

– En ymmärrä sitä, että työeläkejärjestelmän osapuolet – työnantajain ja palkansaajien keskusjärjestöt – tyrmäävät vielä ajatuksen tasolla olevat ideat korjata työeläkejärjestelmän sisällä olevan ruman vääryyden. Tässä asiassa tarvitaan asiallisia, ratkaisuhakuisia neuvotteluja.

– Tätä saa kutsua jyrähdykseksi tai miksi vain, mutta muistutan, että viime kädessä hallitus ja eduskunta sitten vastaavat tästäkin asiasta, Rinne sanoi SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Porissa lauantaina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE