Politiikka

Tätäkö on Metsähallituksen ”huolenpito” työkavereista? –”Jätetään talveksi yhteiskunnan tukien varaan”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

SAK:lainen Puuliitto kysyy, tekeekö Metsähallitus itsestään kustannusautomaatin. Se vastaa itse ”kyllä”, mikäli yritys aikoo lomauttaa metsureita satamäärin. Lisäksi metsuritöitä on ulkoistettua ja pistetty koko konsernihallinto säästökuurille.

Metsähallitus käynnisti lokakuun lopulla yt-neuvottelut. Tavoitteena on lomauttaa 276 metsuria kannattavuuden ja kilpailukyvyn nimissä. Puuliiton hallitus huomauttaa, että koko metsurikunta lomautettiin jo alkuvuodesta tammi-maaliskuun ajaksi.

Liitto muistuttaa, että tuloksellisuus on vain yksi Metsähallituksen arvoista. Muut ovat merkityksellisyys ja huolenpito asiakkaista, kumppaneista ja työkavereista.

– Nyt Metsähallitus on jättämässä omat työkaverinsa talveksi yhteiskunnan tukien varaan. Tämä siitä huolimatta, että yrityksen taloudellinen tilanne näyttää ennakkotietojen mukaan olevan vakaa ja tulostavoite on täyttymässä.

Henkilökulut ovat jo laskeneet, koska metsureita on entistä vähemmän.

Puuliiton hallitus pitää asetelmaa entistä kummallisempana, kun metsurit työllistävä Metsähallituksen Metsätalous Oy nauttii parhaillaan kasvavasta kysynnästä. Lisäksi henkilökulut ovat jo laskeneet, koska metsureita on entistä vähemmän. Määrä vain pienenee esimerkiksi eläköitymisen takia.

Metsähallituksen mukaan yt-neuvotteluissa pohditaan kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja säästöjen löytymiseen. Puuliiton hallitus toivoo, että löytyy vaihtoehto, joka ei rasita henkilöstöä.

– Vuonna 2016 voimaan astuneen Metsähallituslain mukaan työllisyyden edistäminen sisältyy edelleen yrityksen yhteiskunnallisiin velvoitteisiin. Nyt on aika nähdä sen toteutuvan käytännössä.

Jos näin ei käy, Puuliiton mielestä huolet Metsähallituksen toiminnan painottumisesta vain taloudellisiin arvoihin ovat silloin käyneet toteen.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 33 000 jäsentä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat