Politiikka

”Täydellinen naisen kuunteluilme” — Niinistö hämmästelee: ”Kuka sanoisi näin vaikkapa Paavo Lipposesta”

Lehtikuva
Lehtikuva

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö liittyy Donald Trumpin arvostelijoihin. Trumpin kampanja on ajautunut kenties kriittisiin vaikeuksiin Trumpin uusimpien naisia halventavien törkypuheiden seurauksena.

Niinistö pohtii Facebookissa, mihin maailma oikein on menossa, kun johtavan supervallan toinen presidentinvaalien pääehdokkaista kehuu julkaistulla nauhoituksella voivansa kouria naisia koska vaan.

”Hän on solvannut kampanjassaan poliitikkojen lisäksi erityisesti vähemmistöjä ja naisia. Hän on osoittanut olevansa täysin kykenemätön hyvään johtajuuteen.”

”Samaan aikaan hänen vastaehdokkaansa on upean poliittisen uran tehnyt nainen, jonka suomalainen lehti uutisoi menestyneen vaalitentissä ”täydellisen naisen kuunteluilmeen takia”! Siis kuka sanoisi näin vaikkapa Paavo Lipposesta. Hän nousi pääministeriksi ”kuunteluilmeellä”. Ei sanoisi. Ei kukaan.”

Niinistö sanoo, ettei kyse ole vain Trumpista.

”Hän tekee härskiydellään olemassaolevia ilmiöitä näkyväksi. Itse näen valkoisena miehenä toistuvasti politiikassa niin Suomessa kuin maailmalla tilanteita, joissa mies hyötyy sukupuolestaan.”

USA:n vaalien toinen vaaliväittely käydään sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat