Politiikka

”Team Finland – disconnecting people” – Jungner suomii ulkoministeriötä

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungnerrinnastaa Helsingin Sanomien uutisoiman ulkoministeriön muistion takavuosikymmenten puheisiin neuvostovastaisuudesta. Helsingin Sanomat kertoi torstaina ulkoministeriön salaisesta muistiosta, jossa leimataan Helsinki-Tallinna-tunnelia puuhaava yrittäjä Peter Vesterbacka yksikertaistavaa markkinaretoriikkaa viljeleväksi, valovoimaiseksi puhujaksi, joka ”osaa myydä vaikka lämmintä ilmaa”.

Muistiossa nostetaan esiin Vesterbackan ja hänen yhteistyökumppaneidensa tunnelihankkeen puutteita. Sen mukaan hankkeen ympäristövaikutuksia ei ole selvitetty, lupamenettelyn kestoon ei ole varauduttu eikä tunneliprojektin yhteydessä suunnitellun tekosaaren maanpuolustuksellista aspektia ole huomioitu.

Muistion kirjoittaja on osallistunut Tallinnassa tilaisuuteen, jossa Vestarbacka on esitellyt tunnelihanketta.

– Hänen yksinkertaistava markkinaretoriikkansa ja suuret lupauksensa voivat muodostua ongelmaksi, sillä jo nyt on nähtävissä, kuinka niiden ympärillä pyörivä mediasirkus on hämärtänyt tunnelikeskustelua Virossa, muistiossa todetaan Helsingin Sanomien mukaan.

Jungnerille muistio tuo mieleen takavuosien puheet neuvostovastaisuudesta.

– Ulkoministeriön muistio leimasi kuulemma aikoinaan meidän perheen epäilyttäväksi neuvostovastaisina. Nyt ministeriön muistio leimasi Peter Vesterbackan epäilyttäväksi starup-henkisenä peliteollisuuden edustajana. Team Finland – disconnecting people, Jungner tviittaa.

Myös Vesterbacka paheksuu ulkoministeriön muistiota.

– Erikoista on, jos me yritämme tehdä tätä mahdollisimman avoimesti, virallinen Suomi käyttää salaiseksi julistettuja muistioita, joihin meiltä ei pyydetä edes kommenttia, Vesterbacka sanoo Helsingin Sanomissa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat