Politiikka

Teamin hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen: Sopimukseen saatiin parannuksia

Timo Sparf
Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin puheenjohtajana toimii Heli Puura.
Timo Sparf
Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin puheenjohtajana toimii Heli Puura.
Timo Sparf
Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin puheenjohtajana toimii Heli Puura.

Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin hallitus on hyväksynyt keamianteollisuuden kolmen sopimusalan neuvottelutuloksen työehtosopimuksesta. Se koskee muoviteollisuuden ja kemian tuoteteollisuuden, peruskemian- sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työntekijöitä. Heitä on kaikkiaan yli 12 000.

Hallitus äänesti neuvottelutuloksesta tänään. Marraskuun 17. päivänä Teamin hallitus hylkäsi yllättäen neuvottelutuloksen. Sitä käsiteltiin uudelleen viime viikolla kemianalojen isossa tes-neuvottelukunnassa.

Teamin mukaan tapaamisessa työnantajajärjestö Kemianteollisuuden kanssa alkuperäiseen neuvottelutulokseen saatiin oleellisia parannuksia.

Kemianteollisuuden mukaan Teamin päätös vie maaliin viennin liittokohtaisen avauksen, jossa sopimukset on jo aiemmin marraskuussa tehty Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sekä Metsäteollisuuden ja Paperiliiton välillä.

– Lopputulokseen on syytä olla tyytyväinen, sillä pystyimme sovittamaan yhteen paikallisen sopimisen lisäämisen ja työehtosopimuksen kehittämisen sekä kustannuskilpailukyvyn, Kemianteollisuuden työelämäasioista vastaaja johtaja Jyrki Hollmén arvioi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat