Mielipiteet

Tee työpäivästä jännittävä seikkailu

Etätyön kaunis idea on, että töitä voi tehdä muutamana päivänä kuukaudessa kotonaan. Siksi on suorastaan onnenpotku, jos on onnistunut järjestämään itselleen etätyöpäiviä.

Mutta tiesitkö, että etätyöpäivää voi viettää kätevästi työpaikallakin? Silloin etätyön ylväs juju on se, miten pysytellä mahdollisimman etäällä työnteosta.

Perinteinen konsti on kävellä tärkeännäköisenä ja kuljettaa papereita edestakaisin. Tämä tapa on siitä hyvä, että samalla saa hyvin liikuntaa.

Etätyöpäivän aikana on mahdollista käydä monta kertaa pienellä tupakkatauolla.

Mainio keino on etsiä jokin tekosyy, johon vedoten työn voi antaa eteenpäin toiselle sanomalla, että tämän on tarkoitus tehdä kyseinen työ.

Näppärää on kehittää jonkin ongelma, sillä sen ns. ratkaisemiseen voit käyttää vaikka koko päivän.

Kannattaa huolehtia myös siitä, ettei kukaan näe tietokoneesi näyttöruutua.

Etätyöpäivän aikana on mahdollista käydä monta kertaa pienellä tupakkatauolla, samalla kun ei-tupakoivat jatkavat puurtamistaan. Tupakkalaki helpottaa asiaa, koska tupakointitilat ovat usein ulkona. Jos rööki ei maistu, kannattaa harkita valetupakoinnin aloittamista.

Vessassa käynti on oiva kikka, sillä varsinkin miesten vessoista löytyy usein luettavaa, joten puolen tunnin vessareissu sujuu liukkaasti. Lisäksi kahvitaukoja ja lounashetkiä pystyy aina venyttämään ja niiden pituutta on vaikea tarkistaa.

Kannattaa huolehtia myös siitä, ettei kukaan näe tietokoneesi näyttöruutua. Näin pystyy helposti surffailemaan netissä, pelaamaan pelejä tai roikkumaan Facebookissa ja Twitterissä.

Jos on nokosten tarpeessa, työpöydän alle kannattaa rakentaa mukava kolo, jossa voi torkahtaa. Sinne on syytä ottaa mukaan jokin pikkuesine, sillä jos joku yllättää sinut, sano etsiväsi pöydän alta vaikkapa pudonnutta kuulakynääsi.

Jyrki Liikka on tamperelainen vapaa toimittaja ja mukava tyyppi

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat