Urheilu

Tehot 1457 vakuuttivat – ”The Flash” pääsi arvoiseensa seuraan

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Teemu Selänne on nyt virallisesti Hockey Hall of Famen jäsen, kerrotaan NHL-sivuilla. Selänne lisättiin jääkiekon kunniagalleriaan Toronton illassa.

Selänteen Hall of Fame -viikonloppu käynnistyi Torontossa perjantaina sormusseremonialla, jossa tämänvuotiset aateloitavat saivat Hall of Fame -sormuksensa.

Vuonna 2014 NHL-uransa lopettanut Selänne, 47, pääsi Hall of Fameen heti ensimmäisenä mahdollisena vuonna. Hän on Jari Kurrin jälkeen toinen suomalainen, joka aateloitiin virallisesti jääkiekon kunniagalleriaan.

– Hänet (Selänne) opittiin tuntemaan nimellä ”The Flash” ja tuskin kukaan osasi ajatella, että yksi sana kuvasi sitä ihmettä, joka hänestä tuli, suomalaiskiekkoilijasta todettiin, kun hänet esiteltiin HHOF:n toimesta.

Selänne keräsi NHL-urallaan 1 451 runkosarjaottelussa tehot 684+773=1457. Hän on 684 maalillaan kaikkien aikojen tilastossa sijalla 11.

Selänteen lisäksi tänä vuonna aateloitiin myös hänen hyvä ystävänsä ja Anaheim-vuosien tutkapari Paul Kariya, Dave Andreychuk, Mark Recchi ja Danielle Goyette.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat