Ulkomaat

”Tekeepä oikeus minkä päätöksen tahansa, minun on noudatettava sitä” – Turkki saattaa vapauttaa vangitun amerikkalaispastorin

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Turkki saattaa tänään vapauttaa yli kaksi vuotta vangittuna olleen amerikkalaispastorin Andrew Brunsonin, kertoo turkkilaismedia. Pastorin vankeus on poikinut Turkin ja Yhdysvaltain välille diplomaattisen kriisin, joka on saanut Yhdysvallat muun muassa asettamaan Turkille talouspakotteita.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on viime aikoina etäännyttänyt itsensä tapauksesta, mikä sekin kielii Brunsonin mahdollisesta vapauttamisesta.

– Tekeepä oikeus minkä päätöksen tahansa, minun on noudatettava sitä, Erdogan sanoi toimittajille.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi jo elokuussa, että Yhdysvallat on valmis asettamaan Turkille lisää pakotteita, jos pastori ei pääse vapaaksi.

Brunson pidätettiin lokakuussa 2016 epäiltynä terroristiryhmien auttamisesta. Samaan aikaan Turkissa otettiin kiinni ja pidätettiin satoja ihmisiä liittyen aikaisemmin samana vuonna tapahtuneeseen epäonnistuneeseen vallankaappaukseen.

– Vaadimme kaikkien rajoituksien, myös kotiarestin ja matkustuskiellon, purkamista, sanoi Brunsonin asianajaja.

Hän on jättänyt pastorin tapauksesta valituksen myös Turkin perustuslakituomioistuimeen, mutta sen käsittely voi kestää kuukausia.
Jos Brunson todettaisiin syylliseksi ja tuomittaisiin, hän voisi saada jopa 35 vuoden tuomion.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat