Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

D-analyysit

Teki Sanna Marin niin tai näin, aina menee väärin päin

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Päätoimittajalta

Rane Aunimo

Kirjoittaja on Demokraatin toimituspäällikkö.

Suurten medioiden ja heidän edustajiensa koronakommentoinnissa on jälleen alkanut vaihe, jossa pääministeri Sanna Marinia syytetään johtajuuden puutteesta ja syyksi kelpaa se, että koronaministeriryhmää johtaa puoluetoveri, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru. Ei siitä ole kauaakaan, kun Marin oli aivan liikaa esillä.

Rane Aunimo

Demokraatti

Esimerkiksi Iltalehden mukaan ”Suomen koronateatteria ei tunnu johtavan kukaan”.

”Vaikka Marin ei halua jaksamis- ja ajankäyttösyistä liata omia käsiään konkreettiseen koronanyrkkisaveen, pitää hänen silti pystyä johtamaan hallitustaan myös koronatoimien osalta”, lehden pääkirjoituksessa viriteltiin.

Kaikkein pisimmälle taisi silti mennä Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, joka esitteli omaperäistä ajatteluaan Twitterissä.

”Kun pääministeri ⁦Sanna Marin⁩ saa kritiikkiä johtajuuden puutteesta, hallitus vetää heti poikkeusolot ja valmiuslakikortin esiin julkisuuteen. Tällainen viestintä on jäätävän raskasta taktiseen politikointiin.”

Jos jokin on raskasta niin tällainen villi kuvittelu näinkin merkittävässä asemassa olevalta henkilöltä. Käytännössä Niemi siis syyttää hallitusta ja vain vaivoin verhotusti Marinia siitä, että hallitus ja Marin jonkinlaisista imagosyistä väläyttäisivät valmiuslain käyttöä. Aivan kuin minkäänlaisia muita syitä tämän miettimiselle ei olisi ja ikään kuin asia ei olisi ollut tapetilla jo aiemmin.

Poliitikkoja arvostellaan ja se on median tärkeä tehtävä. Mutta pääministerille se tarkoittaa sitä, että tekee niin tai näin, aina menee väärin päin. Kun Marin on julkisuudessa hallituksen koronapäätösten ääni, hän on vallantäyteinen ja huomiohakuinen. Kun pääministeri jättäytyy edes vähän syrjemmälle, johtajuus on kateissa.

Kaikki ei Suomenkaan koronapäätöksissä ja -toimissa ole mennyt kuin Strömsössä, mutta joku roti kommenteissakin voisi olla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE