Politiikka

Teknologiateollisuuden työntekijät saman sopimuksen piiriin

Thinkstock
Thinkstock
Thinkstock

Teknologiateollisuuden työntekijöihin sovelletaan jatkossa samaa työehtosopimusta eli ns. metallin sopimusta. Tämän sopimuksen piiriin tulevat myös sähköalan työntekijät. Muutos ei vaikuta sähkömiesten työehtoihin vaan ne säilyvät ennallaan.

Teknologiateollisuus ja SAK:lainen Teollisuusliitto ovat yhtä mieltä siitä, että teknologiateollisuuden sähkömiesten työehdot sisällytetään alan pääsopimukseen eli ns. metallin sopimukseen.

Asiaa on valmisteltu meneillään olevissa työehtosopimusneuvotteluissa, ja yhteinen näkemys saavutettiin 19. lokakuuta liittojen suurten neuvottelukuntien kokouksessa.

Teknologiateollisuus olisi halunnut tavata asiassa SAK:laista Sähköliittoa, mutta liitto vastasi jättämällä työnantajalle lakkovaroituksen. Se haluaa solmia sähköalan työntekijöille vastakin erillisen sopimuksen. Työnantajapuoli on laskenut, että tämän sopimuksen piirissä on työskennellyt järjestäytyneissä yrityksissä vajaat tuhat sähkömiestä.

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen korostaa tiedotteessa, että työnantaja haluaa varmistaa sähkömiehille jatkossakin vastaavan tasoiset työehdot kuin muilla alan työntekijöillä. Sähkömiehet eivät ole jäämässä sopimuksettomaan tilaan eivätkä heidän ansionsa pienene muutoksen johdosta.

Teollisuusliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan uudistus on luontevaa tehdä nyt, kun uusi Teollisuusliitto kokoaa muutenkin laajasti yhteen erilaisia teollisuuden ammatteja ja työntekijöitä.

Inkeroinen vetoaa Sähköliittoon, jotta se turvaisi työrauhan. Sähkömiesten työehdot eivät ole heikkenemässä.

– Sen sijaan rinnakkaisen työehtosopimuksen poistuminen antaa mahdollisuuden keskittyä työn tekemiseen. Rinnakkaiset sopimukset ja Sähköliiton tulkinnat oman sopimuksensa soveltamisalasta ovat aiheuttaneet toistuvasti epäsopua ja hankaluuksia työpaikoilla, Inkeroinen sanoo.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat