Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Teknologiateollisuudessa ei syntynyt sopua – Teollisuusliitto hylkäsi sovittelijan esityksen

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Teknologiateollisuuden työriita ei ratkennut, koska Teollisuusliitto ei hyväksynyt valtakunnansovittelijan torstaina jättämää sovintoesitystä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat antoivat vastauksensa tänään valtakunnansovittelijan toimistossa Helsingin Bulevardilla.

Teknologiateollisuuden työehtosopimus umpeutui marraskuun lopussa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoi aiemmin osapuolten välisten erimielisyyksien liittyvän palkkaratkaisuun. Hänen mielestään työnantajapuoli ei ole huomioinut sitä, miten inflaatio on heikentänyt palkansaajien ostovoimaa.

Teollisuusliitto on vauhdittanut neuvotteluja lakkovaroituksilla, joita se on jättänyt Teknologiateollisuuden työnantajien lisäksi Kemianteollisuudelle. Ensimmäiset ovat alkamassa 1. helmikuuta.

Teknologiateollisuuden neuvottelujen venyminen on heijastunut myös useisiin muiden alojen palkkaneuvotteluihin. Työmarkkinoilla on odotettu teknologiateollisuudessa syntyvää sopua uusista työehdoista ennen omia ratkaisuja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE