Politiikka

Teollisuuden superliitto etenee – Team jatkaa mukana valmistelussa

Demokraatti
Teamin puheenjohtaja Heli Puura.
Demokraatti
Teamin puheenjohtaja Heli Puura.
Demokraatti
Teamin puheenjohtaja Heli Puura.

Team Teollisuusalojen ammattiliitto jatkaa mukana neljän SAK:laisen teollisuusliiton fuusiohankkeessa. Muut liitot ovat Metallityöväen Liitto, Paperiliitto ja Puuliitto. Teollisuuden uusi työntekijäliitto olisi syntyessään Suomen suurin ammattiliitto. Liittojen yhteenlaskettu jäsenmäärä oli tämän vuoden alussa 268 500. Tavoite on, että uuden liiton ensimmäinen liittokokous olisi vuoden kuluttua, marraskuussa 2017.

Teamin 17.–18.11. Hämeenlinnassa koolla ollut valtuusto korostaa, että fuusio tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden  modernisoida ammattiyhdistystoimintaa. TEAMille on tärkeää, että fuusion jatkovalmistelussa haetaan kunnianhimoisesti edunvalvonnan ja yhteiskuntavaikuttamisen vahvistamista ja mahdollisimman hyviä, tulevaisuuteen suuntaavia toimintamalleja.

Fuusiohanke tarjoaa myös tilaisuuden pohtia, millaisia ovat tulevaisuuden työt ja työelämä, ja kuinka ammattiyhdistystyö tulevaisuudessa voisi vetää puoleensa uusia ja nuoria jäseniä. TEAM korostaa, että fuusio tehdään työssäkäyviä ja työttömiä jäseniä varten, heidän etuaan ajamaan, heidän elämänpiiriään varmistamaan ja kohentamaan.

– Liittofuusion tarve on nyt suurempi kuin fuusioprosessia käynnistettäessä vuosi sitten. Työnantajat ovat tiivistäneen rivejään ja kiristäneet linjaansa – tälle tarvitaan vastavoima. Ja, kuten on koettu, poliittiset suhdanteet voivat kiristyä nopeasti. Ay-liikkeen pitää olla valmiina, oli poliittisessa vallankahvassa minkä värinen hallitus tahansa, Teamin puheenjohtaja Heli Puura korostaa.

Painoarvoa lisää

Team valtuusto katsoo, että yksi fuusion tavoitteista on teollisuusliittojen painoarvon varmistaminen  sopimustoiminnassa. Työnantajien hylättyä keskitetyn sopimustoiminnan Suomi tarvitsee uuden työmarkkinamallin, sen päätavoitteina tulee olla parempi työllisyys ja hyvinvointi koko yhteiskunnalle. Paremman työllisyyden edellytyksiä ovat pärjääminen kansainvälisessä kilpailussa, investoinnit tulevaisuuteen, jatkuva tuottavuustyö ja nykyistä olennaisesti parempi yhteistoiminta sopimusyhteiskunnassa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat