Politiikka

Teollisuusliiton Aalto kuittaa hallitukselle: ”Meillä on se käsitys, että lakia ei ole edelleenkään eduskunnalle esitelty”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo, ettei hallituksen tiedonanto muuta mitään, ja liitto jatkaa edelleen hallituksen painostamista mielenilmauksilla.

– Me vastustamme edelleenkin irtisanomissuojalain heikennystä. Meillä on se käsitys, että lakia ei ole edelleenkään eduskunnalle esitelty, Aalto kertoo.

Hän arvioi, että kiistelty laki esitellään eduskunnalle alkuperäisen aikataulun mukaisesti marraskuussa, ja mielenilmaukset jatkuvat siihen saakka.

Myös Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa puheenjohtaja Päivi Niemi-Laineen mukaan painostustoimiaan hallituksen tiedonannosta huolimatta.

– Ei se ainakaan niitä vähennä. Tästä mennään eteenpäin suunnitelmien mukaisesti, Niemi-Laine sanoo.

– Tässä on nyt ikävää politikointia menossa, että viedään pääministerin toimesta eduskuntaan asia, josta lakiesitystä ei ole eduskuntaan annettu, hän jatkaa.

”Tyrmistys on suuri”.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo, ettei liitto voi vielä muodostaa kantaansa hallituksen tiedonantoon.

– Tuli niin puskista tämä asia hallitukselta. Nyt ei ole ehditty lainkaan käsitellä asiaa. Enemmänkin tässä vaiheessa tyrmistys on suuri. Huomiselle menee, että mietitään mitä tämä vaikuttaa kokonaisuuteen, Selin sanoo.

Teollisuusliitto, JHL, PAM ja lukuisat muut ammattijärjestöt haluavat vaikuttaa irtisanomislakiin muun muassa ylityökielloin.

Hallitus on kaavaillut, että irtisanomisia helpotettaisiin alle 10 henkilöä työllistävissä yrityksissä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 12 Demokraatti
DIILI - Ulos pirstaloituneesta hankeviidakosta
ON THE ROAD - Keski-Suomen kautta Brysseliin?
PILLERI - Huume muuttuu lääkkeeksi
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Vastaa Demokraatin verkon lukijakyselyyn!
20.5.2019

Luetuimmat


Uusimmat