Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Teollisuusliiton Aalto varoittaa: ”Aktiivimallin valuvikoja ei pidä missään nimessä toistaa” – kiitosta hyvästä signaalista teollisuudelle

Teollisuusliitto

Monet hallituksen budjettiriihessä tekemät päätökset ovat Teollisuusliiton mielestä myönteisiä ja vahvistavat teollisuutemme kilpailukykyä. Sähköveron lasku EU-minimiin ja teollisuuden sähköistämisen tuki tukevat teollisuuden toimintaedellytyksiä ja uudistumista.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Riihen päätökset työllisyyspolitiikasta ovat liiton mukaan oikeansuuntaisia, mutta päätösten toimeenpanossa on kiinnitettävä erityistä huomiota niiden oikeudenmukaisuuteen.

Teollisuusliitto kiittää hallitusta sähköveron laskemisen ja teollisuuden sähköistämisen tuen lisäksi myös väylämaksujen puolittamisen jatkamisesta.

– Panostukset teollisuuden toimintaedellytyksiin lähettävät mielestämme kaivattua signaalia: hallitus on sitoutunut vahvistamaan vientiteollisuuden kilpailukykyä. Nyt tehdyt päätökset ovat merkittäviä askeleita oikeaan suuntaan, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo tiedotteessa.

Hän pitää työllisyyspolitiikan ja osaamiseen tehtäviä satsauksia lupaavina.

– Ikääntyneiden työllisyyden parantamisessa on kuitenkin löydettävä linja, joka ei heikennä heidän toimeentuloaan.

– Ikääntyneiden työllisyysasteen nostamisessa on pidettävä huoli siitä, että ikääntyneiden työntekijöiden työssä jaksamista, työkykyä ja osaamista saadaan kehitettyä, Aalto muistuttaa.

”Hallituksen linjaus on täysin oikea paikallisessa sopimisessa.”

Hallituksen päätökseen pohjoismaisesta työnhakumallista Teollisuusliitto suhtautuu varauksellisesti. On varmistettava, että vaihtelevat alueelliset tilanteet ja työnhakijoiden yksilölliset tarpeet huomioidaan mallissa kattavasti. Karenssien kohtuullistamista liitto pitää hyvänä.

– Työnhakumallin valmistelussa on oltava hyvin tarkkana siinä, että mallista tulee tasa-arvoinen ja reilu työnhakijoiden kannalta. Aktiivimallin valuvikoja ei pidä missään nimessä toistaa, Aalto varoittaa.

Paikallisessa sopimisessa budjettiriihessä päätettiin edetä hallitusohjelman mukaisesti työ- ja virkaehtosopimusten pohjalta.

Hänen mielestään hallituksen linjaus on täysin oikea paikallisessa sopimisessa.

– Meillä on muun muassa Teknologiateollisuuden kanssa vuosikymmenten ajalta hyviä käytänteitä, miten työpaikoilla sopimista kannattaa hoitaa. Näitä kokemuksia kannattaa käyttää hyväksi jatkotyössä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE