Politiikka

Teollisuusliittokin poliittiseen lakkoon – tavoitteena aktiivimallin peruminen

Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto.

Teollisuusliitto osallistuu poliittiseen mielenilmaukseen, joka on tähdätty maan hallituksen ja eduskunnan tekemää työttömiä kurittavaa niin sanottua aktiivimallia vastaan.

Teollisuusliiton hallitus on päättänyt, että alan työpaikoilla järjestetään poliittinen lakko, joka alkaa 2.2. kello 6 ja päättyy samaan aikaan seuraavana aamuna. Lakko koskee kaikkia perjantain puolella alkavia työvuoroja.

Poliittiseen lakkoon ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä myös ainakin Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ja Rakennusliitto.

– Haluamme tällä harvinaisella toimella ilmaista selkeästi näkemyksemme paitsi itse aktiivimallista, myös Juha Sipilän (kesk.) porvarihallituksen toimintatavoista, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

– Hallitus sai runnottua Kiky-sopimuksessa läpi omia tavoitteitaan. Sen jälkeen se katsoikin sitten, ettei sen tarvitse pitää Kikystä kiinni, muilta sitä kyllä vaaditaan, Aalto jatkaa.

Tavoitteena on se, että hallitus peruisi aktiivimallin.

Teollisuusliiton valtuusto kävi jo joulukuussa kovasanaisen keskustelun aktiivimallista. Valtuusto velvoitti liiton hallituksen valmistelemaan toimia, jotka mahdollistavat liiton ammattiosastojen ja  jäsenten osallistumisen poliittisiin lakkoihin.

Nyt tehty päätös koskee kaikkia Teollisuusliiton työehtosopimusaloja lukuun ottamatta media- ja painoalan, viestintäalan toimihenkilöiden sekä jakajien sopimusaloja.

– Rajaamme lakon ulkopuolelle myös suojelutyöt ja työt, jotka ovat välttämättömiä laiteturvallisuuden, hengen ja terveyden kannalta. Niin ikään lakon ulkopuolella ovat sellaiset työt, jotka edellyttäisivät prosessien alasajoa. Samoin prosesseihin liittyvät esivalmistelu- ja jälkityöt, joilla on vaikutusta prosessien käynnissä pysymiseen, rajataan pois lakosta, Aalto selventää.

Teollisuusliiton hallitus kehottaa liiton jäseniä osallistumaan mahdollisuuksiensa mukaan 2. helmikuuta Helsingissä järjestettävään mielenosoitukseen. Tapahtuman tavoitteena on liiton mukaan se, että hallitus peruisi aktiivimallin ja lopettaisi uusien ”työttömiä kyykyttävien” esitysten valmistelun.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat