”Tervetuloa Lahteen!” – SDP:n 45. puoluekokous 2.-4.2.2017

– Hienoa, että saamme puoluekokouksen Lahteen, iloitsee Lahden Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Komu.
– Hienoa, että saamme puoluekokouksen Lahteen, iloitsee Lahden Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Komu.
– Hienoa, että saamme puoluekokouksen Lahteen, iloitsee Lahden Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Komu.

SDP:n puoluehallitus päätti tänään kokouksessaan Helsingissä, että seuraava, järjestyksessä 45. sääntömääräinen puoluekokous pidetään Lahdessa.

Demarit kokoontuvat Päijät-Hämeen maakuntakeskukseen ja Suomen kahdeksanneksi suurimpaan kaupunkiin 2.-4. helmikuuta 2017.

– Aivan loistavaa! Tämä on hieno, toivottu uutinen. Tervetuloa Lahteen! päätöksestä iloitsee Lahden Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Komu.

Komun mukaan Lahdessa paikalliset sd-osastot ja kaupunki tulevat yhdessä tekemään kaikkensa sen eteen, että tilaisuus onnistuu.

– Että tulee hyvä, hieno puoluekokous. Uskon myös, että pystymme hakemaan Lahdessa uuttaa suuntaa, hän sanoo ja viittaa keskusteluun uudesta periaateohjelmasta.

Siitä onkin jo aikaa, kun Lahdessa on ollut SDP:n puoluekokous. Pitää mennä 1980-luvulle saakka.

Komu muistuttaa, että 2017 on tärkeä vuosi Lahdessa muutenkin.

– Pian puoluekokouksen jälkeen ovat tiedossa hiihdon MM-kisat. On myös Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi. Tapahtumat ovat aika putkeen ja Lahti on paljon esillä, hän ennakoi.

Puoluekouksen aikana kunnallisvaalit ovat jo oven takana

Puoluekokous valitsee SDP:n puheenjohtajan, puoluesihteerin, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluehallituksen muut jäsenet. Puoluekokous valitsee myös puoluevaltuuston jäsenet ja puheenjohtajan.

Puoluekokouksessa 2017 on määrä käsitellä SDP:n uusi periaateohjelma.

Puoluekokouspäätökset ovat pohjana muun muassa vaaliohjelmille sekä SDP:n tavoitteille hallitusohjelmaneuvotteluissa.

Kuntavaalien vaalipäiväksi on päätetty sunnuntai 9.4.2017.

Maakuntavaalit on tarkoitus pitää vastaisuudessa aina samaan aikaan kuntavaalien kanssa. Vuoden kuluttua keväällä pidettävät kuntavaalit tulevat näillä näkymin kuitenkin liian nopeasti. Harkittavana on siksi kuntavaalien siirtäminen poikkeuksellisesti syksyyn tai maakuntavaalien pitäminen presidentinvaalien yhteydessä vuonna 2018.

Niin tai näin, kunnallisvaaleihin on Lahden kokouksesta aikaa vähän, vain kuukausia.

Eikä pidä unohtaa, että seuraavana vuonna on tiedossa presidentinvaalit.

SDP piti edellisen puoluekokouksensa Seinäjoella toukokuussa 2014.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat