Ulkomaat

Texasissa pelätään ihmisiä jääneen loukkoon romahtaneiden rakennusten raunioihin

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mark Ralston
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mark Ralston
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mark Ralston

Yhdysvaltain Texasissa arvellaan, että hurrikaani Harveyn jäljiltä ihmisiä on voinut jäädä loukkoon romahtaneisiin rakennuksiin, kertoo BBC.

Viranomaisten mukaan alueelle odotetaan nyt suuria tulvia, vaikka Harvey onkin laantunut ykköskategorian hurrikaaniksi viisiportaisella asteikolla.

Tulvien arvellaankin aiheuttavan enemmän vahinkoa kuin voimakkaiden tuulten, kertoo Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus NHC.

Yhdysvaltain ilmatieteen laitoksen mukaan Texasin eteläosissa on paikoin satanut jo liki 80 senttiä vettä, joillakin syrjäisillä alueilla jopa yli metrin, kirjoittaa Washington Post.

Yhdysvaltain hätätilavirasto FEMA puolestaan tviittasi, että heikkenemisestä huolimatta Harvey on yhä vaarallinen myrsky ja aiheuttaa ihmisille vaaraa sisämaassa, kertoo CNN.

Nimi ja sotu kyynärvarteen.

Iltapäivällä Suomen aikaa yli 300 000 asiakasta oli ilman sähköä Texasin rannikkoalueella.

Kaikki eivät ole varoituksista huolimatta jättäneet kotejaan Texasissa. Rockportin pormestari on kehottanut evakuoinnista kieltäytyneitä kaupunkilaisia kirjoittamaan nimensä ja sosiaaliturvatunnuksensa kyynärvarteensa. Näin helpotetaan pelastajien tunnistustyötä, jos he löytävät kuolonuhreja.

Harveyn tähän mennessä aiheuttamista tuhoista ei ole kokonaiskuvaa, koska pelastusviranomaiset eivät ole vielä päässeet kunnolla tutkimaan vahinkoja.

Texasissa asukkaat ovat myös jo valmistautumassa uusiin myrskyihin, joita odotellaan seuraavien päivien aikana.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat