Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

THL: Ivalon koronavirusepäilyjen selvittämisessä vierähtänee muutama päivä – WHO vaatii näytteiltä tuplavarmistuksen

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Ivalossa ilmenneiden koronavirusepäilyjen selvittämisessä menee todennäköisesti muutama päivä, arvioi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) professori Mika Salminen. Maailman terveysjärjestö WHO vaatii näytteiltä tuplavarmistuksen, koska kyseessä on uusi virus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Testit ovat vasta kehitettyjä ja tiedot niistä on julkaistu vasta tämän viikon alussa, joten niiden luotettavuutta joudutaan varmistelemaan, Salminen sanoo STT:lle.

Salmisen mukaan todennäköisyys koronavirukselle on aika pieni, koska maailmassa pohjoisella pallonpuoliskolla on meneillään flunssa-aika ja tavallisia kuumetauteja on paljon liikkeellä.

Kaksi Wuhanista saapunutta kiinalaista hakeutui viime yönä Ivalon terveyskeskukseen influenssaoireiden vuoksi. Lapin keskussairaalan infektioylilääkäri Markku Broas kertoi aamulla, että potilaista on otettu koronavirusnäytteet, jotka lähetetään Helsinkiin THL:n analysoitaviksi.

THL seuraa ja päivittää koronavirus-tilannetta nettisivullaan.

THL kertoo myös tiedotteessaan, että mahdolliset koronavirus-tapaukset selvitetään matalalla kynnyksellä. Tiedotteen mukaan Suomen sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa ja tutkia koronavirusinfektioita erityisolosuhteissa.
THL seuraa ja päivittää koronavirus-tilannetta nettisivullaan.

Ainakaan tällä hetkellä ei ole tiedossa muita koronavirusepäilyjä. Lapissa matkailusesonki on kiihkeimmillään, ja nyt vietettävä kiinalainen uusivuosi näkyy pohjoisessa selkeästi.

Finavian viestinnästä kerrotaan, että ohjeistukset mahdollisiin turistien lentokenttätarkastuksiin tulevat THL:ltä. Ainakaan tähän mennessä sellaisia ei ole annettu.

Ivalon koronavirusepäilyistä kertoi ensimmäisenä Svenska Yle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Politiikka
1.4.2020
”Loimaan kassalta” hätähuuto – Nyt tulee suora vastaus: ”Saattaa olla, että tässä yhteydessä puhkeaa vähän suurempikin kupla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE