Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

THL: Terveydenhuollon työntekijöillä samassa suhteessa koronavirustartuntoja kuin muilla työikäisillä

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Terveydenhuollon työntekijöillä oli viime vuonna koronavirustartuntoja suhteessa saman verran kuin muilla työikäisillä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viime vuonna koronavirustartuntoja todettiin 36  650, ja niistä 30  424 raportoitiin olleen työikäisillä ihmisillä. Terveydenhuollon työntekijöillä koronavirustartuntoja todettiin 2  601, joten heidän osuutensa kaikista työikäisten koronavirustartunnoista oli 8,5 prosenttia. Vuonna 2019 terveyspalvelujen parissa työskenteli noin 7,4 prosenttia kaikista työikäisistä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden koronavirustartuntojen tartunnanlähde jäi pimentoon 37 prosentissa tapauksista. 30 prosentissa tapauksista tartunta oli lähtöisin työpaikalta.

–  Terveydenhuollon työntekijöiden voi olla vaikeaa välttää kontakteja kuten monen muunkin ammattiryhmän, joille etätyöskentely ei ole mahdollista. Tartunnat ovat tästä syystä mahdollisia niin työmatkalla, taukotiloissa kuin asiakastilanteissa, jos hygieniatoimet eivät ole riittäviä, THL:n ylilääkäri Tuula Hannila-Handelberg sanoo tiedotteessa.

Viisi prosenttia koronatartunnan saaneista terveydenhuollon työntekijöistä tarvitsi sairaalahoitoa ja heistä 18 prosenttia joutui tehohoitoon. THL:n tartuntatautirekisteriin ei ole kirjattu lainkaan tapauksia, jossa terveydenhuollossa työskentelevä ihminen olisi kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Koronavirustartunnan saaneista terveydenhuoltoalan työntekijöistä naisia oli 82 prosenttia ja miehiä 18 prosenttia. Se vastaa tilastojen perusteella alan työntekijöiden sukupuolijakaumaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE