Kotimaa

THL:n yt-neuvottelut uhkaavat 200 työpaikkaa – ”Laitoksen henkilökunta on nyt kovilla”

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL aloittaa yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 200 henkilötyövuoden vähenemiseen laitoksessa. Sopeutuksia on luvassa yhteensä vajaa 10 miljoona euroa vuosina 2017–2018. Neuvottelujen piirissä on koko laitoksen henkilöstö.

THL:n pääjohtaja Juhani Eskola on huolissaan laitoksen kyvystä vastata sille asetettuihin monenlaisiin uusiin odotuksiin, kun samaan aikaan on vähennettävä merkittävästi laitoksen henkilöstöä.

– Laitoksen henkilökunta on nyt kovilla. Perustyömme jatkuu, vaikka meillä kaikilla on huoli työpaikoista ja siitä, miten hoidamme tehtävämme entisestäänkin vähenevin resurssein, kertoo Eskola tiedotteessa.

YT-neuvottelut johtuvat monista laitoksen toimintaan viime vuosina tehdyistä leikkauspäätöksistä, kuten valtion tuottavuusohjelmasta, tutkimuslaitosuudistuksesta sekä sektoritutkimuslaitosten säästöistä. Vuoden 2014 sopeutukset olivat suuruudeltaan noin 15 miljoonaa.

Aiemmat sopeuttamiset ovat THL:n mukaan kohdistuneet varsin tasaisesti koko laitokseen. Nyt tehdään henkilöstövähennysten lisäksi toimintokohtaisia leikkauksia ja uudelleenjärjestelyjä sekä toimintakulujen mittavia vähennyksiä. Tällä sopeuttamiskierroksella joudutaan supistamaan huomattavasti myös THL:n vahvuusalueita, THL tiedottaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat