Politiikka

Tietokirjailija Heikki Hiilamo terveysvalistuksesta: ”Syyllistäminen ei auta yhtään mitään”

Jari Soini
Jari Soini
Jari Soini

Valtiotieteiden ja filosofian tohtori Heikki Hiilamo kertoo Demokraatin videohaastattelussa ajatuksiaan opiskelijoista, joilla ei ole kykyä syystä tai toisesta opiskeluun ja he joutuvat keskeyttämään opinnot.

— On aina kouluttajalle suuri taka-isku, jos joku keskeyttää koulutuksen. Silloin tuntuu siltä, että joku on mennyt vikaan. Pitäisi olla riittävästi tukea siihen, että ihmiset on erilaisia oppijoita. Se täytyisi pystyä ottamaan huomioon silloin, kun suunnitellaan koulutusohjelmia ja tutkintovaatimuksia, Hiilamo selvittää.

Hiilamosta on todella tärkeää, että opiskelijat pystyisivät suorittamaan valmiita tutkintoja. Hiilamo on työskennellyt aiemmin Diakonia-ammattikorkeakoulun Diak Etelän-yksikön johtajana Helsingissä. Lisäksi Hiilamo vastaa myös siihen, miten yhteiskunnan tulisi kannustaa kansalaisia huolehtimaan omasta terveydestä ja hyvinvoinnista.

— Syyllistäminen ei auta yhtään mitään. Ihmiset tietävät itsekin omat huonot elintapansa. Pitäisi lähteä mieluummin positiivisen kautta ja rohkaista ihmisiä vahvistamaan omia vahvuuksia ja hyviä elämänvalintoja. Kyse on myös laajemmasta yhteiskuntapolitiikasta. Jos ihmisellä ei ole työtä tai voi muuten huonosti, voi olla hankala huolehtia omasta terveydestään tai hyvinvoinnista.

Heikki Hiilamo on Demokraatin viikkolehden viikon henkilövieras. Lue torstain numerosta hänen laaja haastattelunsa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat