Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Talous

Tietosuojavaltuutettu: Tiedotusvälineillä ei ole velvollisuutta poistaa verokoneiden tietoja – kantelija vaati tietojensa poistamista

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tietosuojavaltuutettu on päättänyt, että tiedotusvälineet saivat julkaista verotietoja verokoneissaan eikä niillä ollut velvollisuutta poistaa tietoja pyynnöstä huolimatta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Päätös koskee tapausta, jossa tietosuojavaltuutetun toimistolle kannellut henkilö kertoi pyytäneensä verotietojensa poistoa Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien verkossa julkaistavista verokoneista.

Kantelija kertoi ilmoittaneensa lehtiä julkaisevalle Sanoma Media Finland Oy:lle vastustavansa henkilötietojensa käsittelyä ja pyytäneensä tietojen poistoa. Yhtiö ei suostunut pyyntöön.

Tietosuojavaltuutetun mukaan tietojen poistoon ei ollut velvollisuutta, koska niitä käsiteltiin verokoneissa journalistisessa tarkoituksessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE