Uutiset

Tiitisen listalla kuntavaalien paalupaikka Kemin valtuustossa

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kemin sosialidemokraattisessa kunnallisjärjestössa puheenjohtajan nuijaa käyttää vuoden 2017 alusta ensimmäisen kauden valtuutettu Pekka Tiitinen. Hän on syntynyt ja kasvanut Kemissä, koulutukseltaan Terveystieteiden maisteri/fysioterapeutti, naimissa ja kahden aikuistumassa olevan pojan isä.

Tiitisellä on vahva järjestötausta, 16 vuotta valmennusta ja erilaisia luottamustehtäviä urheiluseurassa.

– Nuorten maailma on tullut tutuksi, kun seuratoiminnan lisäksi opetan toisella asteella, Tiitinen kertoo.

Tiitinen asettaa tavoitteen korkealle – paalupaikka Kemin valtuustossa kunnallisvaaleissa. Ehdokasasettelu on kaiken perusta. Tämän lisäksi hyvin tehty paikallinen vaaliohjelma sekä vauhdikas ja iloinen vaalityö – siitä se lähtee.

Kunnallisjärjestöä Tiitinen haluaa johtaa osallisuutta vahvistavasti. Tiitisen mielestä jokaisen tulee tuntea, että oma tekeminen on tärkeää. Tämähän koskee kaikkea vapaaehtoistyötä, ja siksi myös erityisesti politiikkaa.

Kemin demareita vaivaa sama ongelma kuin puoluettakin. Jäsenistö supistuu ja ikääntyy. Uusia ihmisiä tarvitaan politiikkaan mukaan koko ajan.

– Onko järjestörakenteemme ja toimintamallimme houkutteleva? Kokouskäytäntöjen tulee olla enemmän osallisuutta tukevia, vapaamuotoisempia yhteiskunnallisen osallistumisen muotoja tarvitaan, ihmisillä on asiaa, Tiitinen pohtii.

Käytäntöjä on mahdollisuus muuttaa, ja Tiitisellä onkin suunnitelmat niin vastuiden jakamisesta kuin vaikuttamisen mahdollisuuksien lisäämisestä. Tarvitaan erilaisia foorumeita kohtaamisille ja yksittäisille tärkeille asioille.

– Mutta ei tämä yhden miehen hommaa ole, kaikkien osaamista tarvitaan, Tiitinen korostaa.

Samaa osallisuuden ja vaikuttamisen vahvistamista hän kaipaa myös kuntaan ja sen hallintoon. Maakuntauudistus muuttaa kuntaa, ja se on suuri mahdollisuus joustavamman, kuntalaista enemmän kuulevan ja tehokkaan kuntahallinnon aikaansaamiseksi.

Hilkka Halonen
Kemi

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat