Politiikka

Timo Harakalta madonluvut Juha Sipilälle: ”Soini ei ole ainoa, jolla on takki kääntynyt”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Timo Harakka kirjoittaa Helsingin Sanomissa, että sosiaalidemokraattien arvio harmaan talouden torjumisesta – 200 miljoonan hyöty 20 miljoonan euron panostuksella – perustuu edellisen hallituksen ohjelman alimpiin tavoitteisiin.

Harakka täydentää kirjoitustaan Facebookissa.

”Oppositiojohtajana Juha Sipilä vaati, että veroparatiisit suljetaan. Pääministerinä hän on tarjoillut veronkiertäjien armahdusta, hallintarekisteriä ja harmaan talouden ohjelman heikennyksiä.
Oppositiojohtajana Sipilä väitti, että valtio saa harmaan talouden torjunnasta 600 miljoonan tulot. Pääministerinä hän haukkuu SDP:n, joka arvioi että tehostetuilla toimilla voi hyötyä 200 miljoonaa.
Soini ei ole ainoa, jolla on takki kääntynyt.”

Kahden vuoden takaisessa varjobudjetissaan keskusta tarjosi ainoana tulolähteenään harmaata taloutta.

Harakka kirjoittaa HS:ssa, että SDP:n arvio nojaa huolelliseen valmisteluun.

”Työministeri Lauri Ihalainen ja hankkeen alullepanija Matti Ahde julkaisivat keväällä 2015 yksityiskohtaisen Harmaan talouden torjunnan tiekartan. Ohjelmassa esitetään peräti 21 käytännön toimenpidettä. Tärkeimpiä ovat kansallisen tulorekisterin hyödyntäminen, rakennuksilla tehokkaiksi osoittautuneiden veronumeroiden käyttö muillakin aloilla sekä yleisen tilaajavastuun laajentaminen.”

Harakan mukaan ministeri Petteri Orpon (kok.) pitäisi tietää, mihin tavoitteeseen hänen puolueensa on edellisessä hallituksessa sitoutunut.

”Erityisen kummallista on, että pääministeri Juha Sipilä pitää SDP:n huolella valmistelemaa arviota liioiteltuna. Kahden vuoden takaisessa varjobudjetissaan keskusta tarjosi ainoana tulolähteenään harmaata taloutta, josta se lupasi valtiolle huikeat 600 miljoonaa euroa. Tuon arvion esitteli silloinen oppositiojohtaja, nykyinen pääministeri Sipilä.”

 

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat