Politiikka

Timo Harakka: Hallitus paikkaa vanhustenhoidon kriisiä sinitarralla – ”Toimii vasta, kun lööpit pakottavat”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Kansanedustaja Timo Harakka arvioi, että hallitus koettaa paikata vanhustenhoidon kriisiä sinitarralla. Hallitus ehdottaa lisäresursseja vanhusten hoidon valvontaan tänään annetussa lisäbudjettiesityksessä.

”Nyt esitetyt resurssit tulevat tarpeeseen, mutta ovat liian vähäiset. Hallitus yrittää korjata rikkinäistä järjestelmää sinitarralla”,SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Harakka sanoo tiedotteessaan.

Lisäbudjettiesityksen mukaan aluehallintovirastot saisivat 480 000 euroa vanhusten ja vammaisten palvelujen valvontaan ja Valvira 180 000 euroa. Lisäksi hallitus esittää vielä näitäkin vähäpätöisempiä lisäyksiä varhaiskasvatuksen valvontaan.

”Hallitus toimii vasta, kun lööpit pakottavat. Ilmi tulleet vakavat ongelmat vanhustenhoidossa eivät ratkea pelkästään valvontaa lisäämällä. Tarvitsemme tarkasti laissa määritellyt laatuvaatimukset ja hoitajamitoituksen. Viime kädessä kyse on siitä, että hoitajat ja muut ammattilaiset eivät voi nykyresursseilla tehdä työtään arvokkaan hoidon edellyttämällä tavalla”, Harakka sanoo.

SDP on yhdessä muun opposition kanssa esittänyt sitovan, 0,7 hoitajan vähimmäismitoituksen kirjaamista lakiin vielä tällä vaalikaudella. SDP esitti sitovaa mitoitusta jo edellisen hallituksen vanhuspalvelulakiin vuonna 2012, mutta kokoomus esti kirjauksen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat