Politiikka

Timo Harakka Ilta-Sanomissa: Soinin pitäisi perua osallistumisensa ”Trumpin rukousaamiaiselle”

Lehtikuva/Vesa Moilanen
Timo Soinin nelipäiväinen virkamatka alkaa keskiviikkona.
Lehtikuva/Vesa Moilanen
Timo Soinin nelipäiväinen virkamatka alkaa keskiviikkona.
Lehtikuva/Vesa Moilanen
Timo Soinin nelipäiväinen virkamatka alkaa keskiviikkona.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) tekee nelipäiväisen vierailun Washingtoniin rukousaamiaisen yhteydessä. Soini tapaa keskiviikkona alkavan vierailunsa aikana Yhdysvaltain hallinnon ja kongressin ulko- ja turvallisuuspoliittisia vaikuttajia.

Soini osallistuu Yhdysvaltain kongressin isännöimälle kansalliselle rukousaamiaiselle torstaina 2. helmikuuta. Presidentti Donald Trumpin on määrä puhua tilaisuudessa. Suomesta myös kansanedustajat Laura Huhtasaari (ps.) ja Antero Laukkanen (kd.) osallistuvat aamiaiselle.

SDP:n kansanedustajan ja puheenjohtajaehdokkaan Timo Harakan mukaan Soinin ei pitäisi osallistua ”Trumpin rukousaamiaiselle”.

Harakan mukaan poisjäännillään ulkoministeri viestittäisi, ettei Suomi hyväksy Trumpin hallinnon tietyille muslimimaille asettamaa maahantulokieltoa.

Harakka otti asiaan tänään kantaa ISTV:n SDP:n puheenjohtajakisaan liittyvässä tentissä.

– Matkalta pois jättäytyminen olisi selkeä ilmaus, että emme hyväksy ihmisoikeuksien rikkomuksia ja kansainvälisten sopimusten polkemista, Harakka perusteli.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) suhtautuu ulkoministerin matkaan viileämmin. Hän kommentoi asiaa Twitter-tilillään toteamalla, että Soinia voi arvostella rukoilun sijasta asiastakin:

Vasemmistoliiton kansanedustja Paavo Arhinmäki kertoi maanantaina Facebook-päivityksessään tiedustelleensa ulkoministeriöstä, kuka maksaa ulkoministerin matkan rukousaamiaiselle Yhdysvaltoihin. Ulkoministeriöstä oli kerrottu, että kyse on virkamatkasta, jonka yhteyteen järjestetään muita tapaamisia rukousaamiaiselle osallistumisen lisäksi.

Timo Soini ihmetteli tiistaina blogissaan, miksi osallistuminen rukousaamiaiselle herättää niin paljon intohimoja.

Paavo Lipposta lainaten: Minä keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa. Suomessa on uskonnonvapaus ja vapaus uskoa, hän kirjoitti.

Soini kertoi saamastaan kutsusta Ylen Pressiklubissa joulukuussa ja sanoi tuolloin, ettei hänellä ole ohjelmassa tapaamista presidentin kanssa. Soinin mukana tapahtumassa on mukana myös hänen puolisonsa.

Rukousaamiaiselle osallistuu tänä vuonna noin 2 800 ihmistä, joista kansainvälisiä kutsuvieraita on 140 maasta reilut 500. Kutsuttujen joukossa on parlamentaarikkoja, ministereitä ja presidenttejä. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja sisältää tapaamisia sekä keskusteluja kristillisestä maailmankuvasta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat